Kannattaa jättää se voikukista tuskailu vähän vähemmälle, ottaa lusikka kauniisen käteen (tai sakset) ja napsia voikukka ruokapöytään. Onko kesäisempää kuin nämä voikukka-fetapestocrostinit?
Villiyrtti-innostukseni jälkeen voikukkakaan ei enää ärsytä. Harvoin saa näin kauniin keltaista yrttiä, minkä maku on mieto ja sopii sekä suolaisiin että makeisiin ruokiin.
Nämä voikukka-fetapestokrostinit katosivat parempiin suihin tuosta vain. Nappaa resepti tämän päivän Iltalehdestä.
- 175 g voita
- 1 dl voikukan terälehtiä
- 1/2 dl horsman lehtiä
- Leikkaa voi kuutioiksi. Nypi voikukan keltaiset terälehdet irti kukista. Silppua horsman lehdet. Sekoita kaikki ainekset, painele voi pieneen rasiaan ja säilytä voi jääkaapissa.
Voikukkavoi on kauniin värinen levite aamiaisleivälle ja se sulaa mainioksi kastikkeeski uusille perunoille.
Joten ei enää ärtyiliä. Voikukka on kelpo kasvi.
Tsekkaa myös voikukkaleivän resepti.
—————–
Dandelion. More a friend that a foe. Just eat it! That’s what I do.