Punajuuri-mustikkasmoothie. Tämän juon. Ja sitten lähden kohti Espanjaa, Bilbaon kaupunkia.
Bilbao kutsui joukon suomalaisia toimittajia tutustumaan kaupungin tarjontaan. Miksikö? Lukaise täältä. Itse osallistun kulinaristisen ryhmän ohjelmaan ja odotukset ovat korkealla.
Punajuuri-mustikkasmoothie
2016-03-29 22:25:30
Tulosta
Ainesosat
- 1 punajuuri
- 2 dl mustikoita pakkasesta
- 1 dl paksua, turkkilaista jugurttia
- 2 rkl kaurahiutaleita
- 1/4 tl aitoa vaniljaa jauheena
- tupsaus kanelia
- vaahterasiirappia maun mukaan
- Päälle mustikoita ja kaurahiutaleita
Valmistusohjeet
- Pese ja kuori punajuuri ja leikkaa se lohkoiksi. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta hemaisevan värinen, maukas smoothie.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
—–
First a healthy beetroot smoothie and the off to Bilbao press trip. How amazing is this. I’m drooling already!
Marja sanoo
Hei! Olen itsekin innostunut käyttämään punajuurta, mutta sitähän ei suositella käyttämään raakana koska siitä voi saada ruokamyrkytyksen kaltaisia oireita. Olisiko tämä hyvä mainita jutussa, eli punajuuri olisi syytä kypsentää esim keittämällä ennen smoothien tekemistä? 🙂
Mari sanoo
Ei missään nimessä pidä keittää punajuurta näitä smootheja tai lingottuja tuoremehuja varten. Suomessa on tullut noutopöytien raaoista punajuurisalaateista vatsaoireita, todennäköisesti koska punajuuret ovat olleet huonosti pestyjä tai kuorittuja. Tästä johtuen Evira SUOSITTELEE kypsentämistä. Itse pesen punajuuret huolellisesti, kuorin ne ja huuhtelen vielä kertaalleen. Olen jutellut aiheesta myös ulkomaalaisten kollegoideni kanssa ja olivat hyvin hämmentyneitä, kun kysyin, että suositellaanko teilläkin punajuurten kypsennystä ennen mehustamista. Itse siivutan punajuuria raakana mandoliinilla salaatteihin, linkoan niistä mehuja ja teen smootheja. Tuore punajuuri on aivan eri makuinen ja rakenne on ihana raakana.