Ja hyvää tulee. Tällainen kauhea sadepäivä vaatii hemmottelua heti aamusta.
Vatkasin siis värikkään vohvelitaikinan, johon toi särmää sävyä makea bataatti. Vähän kardemummaa, vähän kanelia. Mm..mikä herkku.
Tätä nautiskellessani mökkipihalle asteli tumma, isokokoinen eläin. Ensi vilkaisulla luulin sitä ibericopossuksi, sellaiseksi pata negraksi (taisi olla toiveajattelua), mutta kun hieraisin silmiäni, niin ei se possu ollutkaan.
Ahma se oli, ihkaelävänä. En ole aiemmin ahmaa nähnyt, mutta Google sen kyllä ahmaksi tunnisti. Siis yksi niistä parista sadasta Suomessa asuvasta isosta näätäeläimestä osui juuri tälle pihalle. Pieni pupunpoikanen asuu huussin alla, mutta mistä lie tämä ahma tullut kyläilemään. Eläimellistä menoa täällä, totta tosiaan.
Ja makeaa aamukahvittelua.
- 3 dl maitoa
- 1 muna
- 2 dl bataattipuretta
- 1/2 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl suolaa
- 1 rkl intiaanisokeria
- 1 3/4 dl spellivehnäjauhoja
- 1 kypsä banaani
- 1 tl leivinjauhetta
- Halkaise keskikokoinen bataatti ja paahda se kypsäksi 200 asteisessa uunissa. Tämä vie noin puolisen tuntia eli esivalmisteluna bataatin kypsennys kannattaa tehdä edellisenä iltana.
- Muussaa ylikypsä banaani. Mittaa kulhoon maitoa, sokeri, suola ja mausteet. Lisää muna ja bataattisose sekä banaani. Lisää lopuksi jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Anna taikinan seistä hetki ja paista siitä vohveliraudalla rapeita, oransseja vohveleita.
- Tarjoa lisäksi vaahterasiirappia ja hyvää, vahvaa kahvia.
P.S Muita aamiaisherkkuja kesäksi? Tsekkaa arkiston parhaimmat.
[…] sisään olen valmistanut viisi (!) ruokaa hyödyntäen villiyrttejä. Olen uhmannut karhuja, ahmoja ja pupuja. Punkkejakin, tietysti. Kestänyt sadetta ja märkiä vaatteita. Ja ollut siellä […]