Aloitin päivän illallisella. Palasin taksilla kotiin puolilta päivin.
Nyt teen töitä. Ihan kunnon väärinpäinpäivä siis.
Päivä vinksahti väärinpäin, kun kävi kutsu Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija-kisaan illalliselle heti aamusta. Innokkaina odotimme jo 9.20 pääsyä ruokapöytään Messukeskuksessa. Odotus pian palkittiin ja istuimme valkoisten liinojen ääreen klo 10 aamulla.
Drinkit alkuun, tottahan toki. Raikas Jameson-pohjainen whisky sour kädessä katselimme tiskien takana ahkeroivia kokkinuorukaisia. Juontajat Teemu Laurell ja vuonna 2013 Vuoden tarjoilija-tittelin voittanut Maria Suihkonen nostattivat tunnelmaan, kerjäsivät aplodeja kokeille ja kyllähän niitä irtosi, alkudrinkin lämmittämänä.
Ruoat tarjoiltiin kuuteen pöytään ja jokainen pöytä nautti yhden kokin luomuksista ja yhden tarjoilijan palvelusta. Tiukat tuomarit vaanivat tarjoilijaa joka käänteessä ja kokkien työtä kuvattiin isoille screeneille. Ei helppoa, ei. Mutta meidän pöydän kokkimme, Grotesk Meat Barin Heikki Liekola ja Gastro Bar Emon tarjoilija Toni Yksjärvi pärjäsivät hienosti. Maistamatta muiden annoksia, veikkaan kuitenkin, että finaalipaikat irtoavat.
Nautimme alkuun perinteisen katkarapucocktailin, jonka Toni valmisti silmiemme alla. Pääruoka-aineiksi kokeille oli annettu porsas, omena ja selleri. Heikin annos oli ilmava ja maukas. Sellarin maku toimi annoksessa hienosti. Punat poskilla kokit kiikuttivat annoksensa tuomareille maistettavaksi.
Hienoa oli seurata ammattilaisten työskentelyä paineen alla. Tämän ainutlaatuisen kokemuksen kruunasi vielä yhtenä tuomarina toimineen Michael Björklundin näkeminen uudestaan sitten tuon taannoisen Tukholman bloggaajakokkausreissun jälkeen. Selkeästi olin lähdössä ravintolaillalliselta kotiin, kun aloin puhua hälle ruotsia: Hej, Michael, kommer du ihåg mig? Nå hej, hur kunde jag glömma dig…Huh, nyt todellakin kotiin!
Mutta kohta lie aika aamiaiselle, sitten rasvaa naamaan, kasvojen pesu, yöpuku ja nukkumaan. Öitä!
Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija-finaali käydään huomenna klo 9 alkaen ja voittaja julkistetaan klo 19.
Yhteistyössä Pernod-Ricardin kanssa.
riitta sanoo
No todellakin molemmat menevät jatkoon, älyttömän hyvää ruokaa ja ihana palvelu. 🙂 Hih, oli tosiaan tiukka (sanan todellisessa merkityksessä) alku päivälle, näitä lisää! 😀
Jotain maukasta sanoo
Ja seurassakaan ei ollut valittamista!! Hauskaa oli.
Teija sanoo
Hyvin se päivä näinkin päin sujui! Pidemmän päälle voisi alkaa tuntua raskaalta 😉
Jotain maukasta sanoo
Joo, ei tätä kyllä kauaa putkeen jaksaisi. Ensi vuonna sitten taas?!
Teija sanoo
No toivottavasti! Me oltiin selkeästi parhaat kannustajat, kun meidän pöydän kilpailijat voitti! 🙂
Jotain maukasta sanoo
Ja niin ne pojat hienosti voittivat! Kyllä olit hyvän pöydän meille valinnut!
Nimetön sanoo
Tämä sinun blogisi oli enne. Semifinaalin keittiössä 4 oli lopulta voittajatiimi. Finaalipäivän parit olivat jo toiset. Olet lanseerannut uuden termin, joka on verkkopaitapäivää, kalsaripäivää tai villasukkapäivää aktiivisempi. Se on VÄÄRINPÄINPÄIVÄ! Siitä voisi tulla trendi.
Jotain maukasta sanoo
Näin tehdään! Varsinkin, kun ’meidän’ molemmat pojat jatkossa!
Jotain maukasta sanoo
Juu, muutetaan vaan koko kisan nimi vuonna 2015!