On tuo lämpömittari. Glögiaika, siis!
Lukijat toivoivat munatotia, mutta itse en ole vielä glögiä ehtinyt mielin määrin nauttia. Tuntuma on sellainen, että tänä vuonna suosin taas perinteisiä makuja.
Tästä mustaherukkaglögistä tuli perintekästä. Ja tuhtia. Niin kuin glögin kuuluu ollakin.
- 1/2 osaa mustaherukkaglögiä (esim. Chymos)
- 1/4 tummanpunaista, makeaa portviiniä
- 1/4 mustaherukkamehutiivistestä tehtyä mehua
- kanelitanko
- pari tähtianista
- 1 vaniljatanko halkaistuna
- koristeeksi vaniljatanko lasiin
- Mittaa ainekset kattilaan, kuumenna hitaasti lähes kiehumispisteeseen. Tarjoa glögilaseista, joihin olet laittanut koristeeksi pystyyn yhden vaniljatangonpuolikkaan. Parhaiten maut imeytyvät, kun kuumennat glögin kertaalleen ennen tarjoilua, annat jäähtyä mausteineen ja kuumennat uudemman kerran, kun tarjoiluaika on.
- Tämän glögin kanssa maistuvat perinteiset jouluherkut: tortut, piparit ja pähkinäkaramellit.
Mittaa ainekset kattilaan, kuumenna hitaasti lähes kiehumispisteeseen. Tarjoa glögilaseista, joihin olet laittanut koristeeksi pystyyn yhden vaniljatangonpuolikkaan. Parhaiten maut imeytyvät, kun kuumennat glögin kertaalleen ennen tarjoilua, annat jäähtyä mausteineen ja kuumennat uudemman kerran, kun tarjoiluaika on.
Kuusentuoksu on joulun tuoksuista se ykkönen, mutta kyllä mausteinen glögi, se on hyvä kakkonen!
———-
Scandic hotelsin lahjakortti on nyt arvottu! Onnetar suosi Jonnaa. Laitatko osoitteesi s-postilla tulemaan, niin laitan lahjakortin postiin. Onnea!