Onko helpompaa kuin nakata muutamia vihanneksia uuniin? Ruoka valmistuu kuin itsekseen. Ja vihanneksiin paahtuu herkullinen maku.
Niinä päivinä, kun väsymys painaa ja inspiraatio on kateissa, katson, mitä vihanneksia kaapista löytyy. Uuni päälle, vihanneksiin hieman oliiviöljyä ja sormisuolaa ja sinne vaan uuniin paahtumaan.
Parsakaali ja kukkakaali tuoksuvat uunissa useasti. Nyt kaapissa oli bataatti ja maissia. Niistä syntyi kauniin keltainen lisuke.
Paahdetut uunivihannekset
4 hengelle
1 iso bataatti
2 esikeitettyä maissia
pieniä, oransseja ja keltaisia tomaatteja kourallinen
valkosipulia
hunajaa
yrttejä
sormisuolaa
Leikkaa vihannekset mukavankokoisiksi lohkoiksi. Sekoita kulhossa oliiviöljyä, hieman hunajaa ja muutama murskattu valkosipulinkynsi sekä n. teelusikallinen sormisuolaa. Pyörittele kasvikset öljyseoksessa ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda kypsiksi 225 asteessa n. 20 minuutin ajan. Ripottele valmiiden vihannesten päälle yrttejä; basilikaa, rucolaa, persiljaa. Mitä nyt sattuu löytymään. Tarjoa vihanneksia vaikka paistetun kananrinnan kanssa, jonka olet maustanut suolalla, pippurilla ja savupaprikalla.
Tästä voi sanoa, että hyvää ja helpolla.
Muita vegeviikon ruokia:
Punajuuri-chorizopyttipannu
Kesäkurpitsakeitto