Laiska, hidas sunnuntai. Aamiainen puolen päivän aikaan.
Mökkikäynnit vähenevät syksyn saapuessa. Sunnuntait eivät enää joka viikonloppu kulu aamulla tavaroita pakkaillessa ja kotiin ajellessa. Nyt voi nauttia pyhäpäivästä. Oikein kunnolla. Ja aamiaisesta se alkaa.
Hyvä kahvi, pala tummaa leipää. Ja mehevä, värikäs munakas. Mitä muuta sitä ihminen tarvitsee?
Aurinkomunakas
2 hengelle
3 isoa kanamunaa
1 tl sormisuolaa
rouhaus mustapippuria
ripaus chilihiutaleita
100 g ricottaa tai tahmeaa raejuustoa (Ei siis sitä irtonaista, vaan sellaista levittyvää, esim. Lidlistä)
1 rkl persiljasilppua
Päälle:
timjamia
rucolaa
paprikaa
avodadoa
sitruunamehua
oliiviöljyä
voita paistamiseen
Sekoita munat, mausteet ja raejuusto. Kuumenna pannu, sulata voi ja kaada munakas pannu hiljaiselle tulelle paistumaan. Anna hyytyä rauhassa, keittele kahvit, paahda leivät ja leikkele vihannekset. Kun munakas on juuri ja juuri hyytynyt, kaada se tarjoiluvadille, kokoa päälle kasa yrittejä, avocadoa ja parikaa. Purista päälle hieman sitruunamehua, lisää muutama pisara oliiviöljyä ja nauti rapeaksi paahdetun tumman leivän kanssa.
Oikea tehomunakas. Kanamunasta ja raejuustosta proteiineja, vihanneksista vitamiineja ja chilistä potkua aineenvaihduntaan.
Tästä tulee hyvä päivä!