Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Pyhää meditaatiojuomaa Toscanasta

1.9.2012 by Mari

Avaruusmaisemaa meditaatiokupissa.

Tuijottelen lasinpohjalle. Sieltä katselevat syksyn värit. Poltettua oranssia, okraa ja kylmän puremaa keltaista. Ulkona pimenee jo nopeasti. Syyskuu on harppauksen päässä.

Vinsanto-jälkiruokaviinit eivät aiemmin ole koskettaneet mun makuhermoja. Sillä tavalla. Että tekisi mieli ylistää tätä juomaa.

Vin Santo on toscanalaista makeaa jälkiruokajuomaa, jonka rypäleet kellivät sadonkorjuun jälkeen ruokomatoilla lämmössä kuivumassa. Tätä mäkin haluaisin vielä tehdä, kelliä lämmössä, mutta vääjäämättä kesä on jo ehtoopuolella. Pyhän viinin nimi juontaa juurensa siitä, että tätä makeaa viiniä on tarjoiltu uskonnollisissa messuissa.

Lohtua syksyyn.

Vaikka tämä pyhä viini valmistetaan jälkiruokaviinien tavoin, löytyy makeusasteita kuivasta todella sokeriseen meditaatiojuomaan. Ja tähän nyt törmäsin. Aiemmat juomani Vin Santot ovat olleet ensikosketukseltaan kiusoittelevan makeita, mutta jälkimaku on ollut yllättävän lattea ja meditointi on jäänyt pahasti kesken.

Mutta Sangallo Vinsanto Di Montepulciano ei jätä kesken. Se on paksua, makeaa ja syksyn keltaisissa väreissä sykkivää lohtujuomaa syksyyn. Ihanaa sellaisenaan. Nautinnolliseen meditointiin. Tai siemailtuna syksyn marjaisten ja makeiden jälkiruokien kanssa. Sangallo lasiin tuijotellessa, kultaisia sävyjä ihaillessa, sain niskalenkin syysangstista ja perjantaista tuli astetta pyhempi. Sangallo Vin Santon kera. Alkosta. Parikymmentä euroa. Se on vähän. Pyhästä perjantaista.

Filed Under: makeaa, tuote-arvostelu Tagged With: ihana jälkiruokaviini, jälkiruokaviini joulupöytään, makea viini, Pyhä viini, Sangallo vinsanto di montepulciano, Vin Santo

« Kesä pakettiin
Omenoita ja muuttohommia – omena-mazariinipiirakka »

Comments

  1. Kupla says

    1.9.2012 at 12.22

    Vin Santo on niin hyvää. Sopii täydellisesti rauhalliseen ja syksyiseen perjantai-iltaan. Kiitokset vinkistä, täytyykin vierailla Alkon Vin Santo-hyllyllä.

    • Jotain maukasta says

      2.9.2012 at 14.06

      Moikka,

      Joo, en ole tätä aiemmin Alkossa huomannut, oli kyllä onnistunut ostos. Ja Alkon sivujen mukaan löytyy useista liikkeistä. Kannattaa testata, kun kerran vinsantot on mieleen.

      Mari

  2. Nimetön says

    11.5.2013 at 20.12

    haasteellisuus tuleekin vasta oikein cantuccinin löytämisessä.

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Misokana – aasialaista arkeen
  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

The belly rules the mind. Espanjalainen sanonta

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta