Kun aamiaispöytään purjehtii kuohuviinilasi täynnä kirkkaankeltaista juomaa, niin tietää, että nyt on vapaapäivä. Kuohuviini tekee appelsiinimehusta juhlajuomaa. Maukkaan mimosan salaisuutena on tuorepuristettu appelsiinitäysmehu ja hyvälaatuinen cava.
Mimosa
Cavaa, esim. espanjalaista Can Vendrell-luomucavaa
Pascual tuorepuristettua appelsiinitäysmehuhua
Kaada lasiin 2/3 osaa tuoremehua ja 1/3 kuohuviiniä ja kilistele keväälle pääsiäisbrunssilla.
[…] Ja kun viikolla ei aamiaista nauti ollenkaan, niin onhan se luksusta istua pitkään ja hartaasti brunssipöydässä, joka notkuu herkkuja: croissantteja ja hilloja, paahdettua chapataa, tuoreita sämpylöitä, teeleipiä, kahvia vaahtokruunulla, kanamunia, kinkkua, lohta ja juustoja –brietä, emmentalia ja robusto Goudaa. Ja jotain makeaa, kuten kurpitsamuffinsseja ja brie-vadelmakuppeja vaniljahunajalla. Ja tietysti myös keväänkeltaista mimosaa. […]