Banaani muuttuu suloisen makeaksi paistettaessa. Tässä makeus yhdistyy rapeaan ja lehtevään taikinaan. Hillottu inkivääri tuo särmää ja viimeistelee makuelämyksen.
Tämä jälkiruoka on yhdistää tarte tatinin ja paistettujen banaanien parhaat puolet. Jos rakastat makeaa tai etsit jälkiruokaa aasialaisvivahteiselle illalliselle, niin olet löytänyt etsimäsi.
Banaanipiirakka
4 hengelle
2 pientä lehtitaikinalevyä
4 banaania
voita
4 hillottua inkivääriä
Tarjoiluun:
vaahterasiirappi tai kinuskikastiketta
jäätelöä, mielellään itsetehtyä kinuskijäätelöä tai lusikallinen mascarponea, jonka sekaan on sekoitettu hillotun inkiväärin paloja ja hillotun inkiväärin lientä.
Kauli lehtitaikinaa kevyesti. Ota muotilla taikinasta neljä pientä, pyöreää pohjaa. Pistele pohjiin reikiä haarukalla. Leikkaa banaaneista viistoon noin puolen sentin viipaleita. Paista banaaniviipaleet voissa molemmin puolin niin, että pinta ruskettuu. Levitä banaaninpalat taikinapohjille. Viipaloi banaanien päälle hillottua inkivääriä ja laita vielä lusikallinen hillotun inkiväärin lientä. Paista 175 asteessa, kunnes pohja on kohonnut korkeaksi ja kypsynyt.
Paistaminen vie viitisen minuuttia. Sinä aikana ehtii just kuunnella System of a Downin hölmön ja hävyttömän banaanibiisin Vicinity Obscenity Bananabananabananabanana terracottapie-biisin. Ja sitten nauttimaan banaanipiirakkaa..