Ylikypsä parsakaali saattaa joitain hiertää vastakarvaan. Mutta älä tuomitse, ennenkuin maistat. En mäkään ole ylikypsien vihannesten ystävä, mutta tämä pasta toimii.
Tämä pasta on varsinainen etäpäivän pasta. Riittää, kun heittää parsakaalit uuniin muhimaan ja sitten voi rauhassa työskennellä. Pastakastike valmistuu itsekseen uunissa. Sitten vaan spagettivesi kiehumaan ja pian jo nautiskellaan.
Parsakaali saa makua sardelleista ja chilistä ja kun se muhii uunissa parisen tuntia, parsakaalin rakenne muuttuu pehmeäksi ja pestomaiseksi. Spagetin kanssa ihanaa!
YLIKYPSÄ PARSAKAALIPASTA
4 hengelle
1 kg parsakaalia
2 dl oliiviöljyä
5 sardellifileetä
4-5 valkosipulinkynttä
1-2 tl chilihiutaleita
1 tl suolaa
2 tl valkosipulirouhetta
mustapippuria
100 g parmesaania
loraus hyvää oliiviöljyä
Irroittele veitsellä parsakaalin nuput. Kuori varsi ja siivuta se. Kuori ja leikkaa valkosipuli paloiksi. Keitä parsakaalia 3-4 minuutin ajan suolavedessä. Valuta.
Kuumenna öljy isossa uuninkestävässä, kannellisessa padassa, lisää sardellit, valkosipulit ja mausteet. Sekoittele, kunnes sardelli liukenee öljyyn. Lisää parsakaalit.
Kypsennä parsakaaleja padassa uunissa kannen alla 150 asteessa kahden tunnin ajan. Ota pata uunista. Maista maku ja lisää tarvittaessa sormisuolaa.
Keitä spagetti, raasta parmesaani ja lisää ne pataan. Notkista pastaa parilla kauhallisella pastavettä ja lorauta joukkoon vielä hyvää oliiviöljyä. Nostele pasta-ainekset sekaisin kahdella puukapustalla (parsakaali on hyvin pehmeää ja hajoavaa). Tarjoile parmesaanihunnun kera.