Sinne katoavat pihlajanmarjat paremiin suihin. Tai nokkiin. Jos nyt ei toimi.
Ja kannattaa toimia. Pihlajanmarjahillon keittäminen on simppliä, marjojen kerääminen on iiseintä puuhaa, nippu kerrallaan ja lopputulos on jotain ihmeellisen ihanaa. Kunhan muista hieman taittaa makua syksyn punaposkisilla omenoilla.
Pihlajanmarja-omenahillo
2014-09-08 22:45:26
Tulosta
Ainesosat
- 5 dl pihlajanmarjoja
- 5 dl omenanlohkoja
- 3 dl vettä
- 5 dl ruokosokeria
Valmistusohjeet
- Poista marjoista kannat, huuhtele ne hyvin ja mittaa marjat ja omenanlohkot kattilaan veden kanssa. Anna potpotella noin puolen tunnin ajan, kunnes omenat ja marjat ovat pehmeitä. Paseeraa marjat ja omenat siivilän läpi kulhoon. Huuhtaise kattila ja laita sose kattilaan, lisää sokeri ja anna kiehua hiljakseen vielä vartti. Purkita steriloituihin purkkeihin.
Vinkit
- Maukas, herkullisen värinen hillo syksyn herkutteluun. Täytä tällä kääretorttu, nauti lettujen kanssa tai sipaise lusikallinen paahtoleivälle. Tai mausta tällä syksyinen pataruoka.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Jos sieniä ei löydy, niin näitä nyt ainakin on joka nurkalla!
Sari sanoo
Thanx! Menee kokeiluun.
Mari sanoo
Lusikalla voi vetää suoraan purkista, on namia eikä yhtään hapanta.