Jotain pientä hyvää lauantai-illaksi. Vähän chiliä, vähän lohta ja pehmeää tortillaa. Ja leipägrilli tai parilapannu. Ja viikonlopun herkkupalat tekeille.
Tortillaletut on todella käteviä. Teen paljon erilaisia lämpimiä ja kylmiä, suolaisia ja makeita suupaloja tortillalettuja hyödyntäen. Eikä tortillan tarvitse aina maistua meksikolaiselle. Tässä lähdetään Aasian suuntaan wasabin ja chilihiutaleiden vauhdittamana.
Lämpimät wasabi-lohirullat
n. 5 rullaa
2 prk lohta
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
3 tl wasabia
5 tortillalettua
chilihiutaleita
juustoraastetta
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
3 tl wasabia
5 tortillalettua
chilihiutaleita
juustoraastetta
Sekoita tuorejuustoon wasabi. Levitä täytettä tortillaletulle, mutta ei ihan reunoille asti. Ripottele päälle chilihiutaleita. Levitä juustoseoksen päälle n. puolet yhdestä lohipurkista tasaisesti.Mikäli haluat, voit vielä laittaa lohen päälle juustoraastetta, joka ihanasti sulaa leipägrillin kuumuudessa. Jos käytät parilapannua, jätä juustoraaste pois, sillä pannun kuumuus ei välttämättä riitä sulattamaan juustoa. Rullista tulee herkullisia ilmankin.
Rullaa lettu tiukaksi rullaksi ja laita kuumaan leipägrilliin lämpiämään tai paista lettuihin parilapannulla kauniit raidat. Tarjoile makean chilikastikkeen tai jonkun muun maukkaan, aasialaisen soosin kanssa.
——-
Jotain maukasta-ruokablogi, kotikokkailun tuolla puolen.