Hieman hapan ja raikas. Hennon vihreä. Kuin itse kevät. Itsetehty limesorbetti.
Sorbettien salaisuus piilee sokeriliemessä. Mikäli oikein innostuu sorbetteja väsäämään, voit lientä tehdä kerralla isomman annoksen ja säilyttää sitä kylmässä.
Keväinen limesorbetti
Sokeriliemi:
3 dl vettä
3,5 dl sokeria
Sekoita sokeri ja vesi kattilassa ja kuumenna sekoittaen muutaman minuutin ajan, kunnes sokeri sulaa veden joukkoon. Kylmennä liemi jääkaapissa.
3 dl limemehua
1 dl sitruunan/limenmakuista vichyvettä
1 limen kuori raastettuna
3,5 dl sokerilientä (ohje yllä)
pari tippaa vihreää elintarvikeväriä
n. 1 dl pölysokeria
Raasta kuori yhdestä limestä. Purista n. 8 limeä niin, että saat 2,5 dl mehua. Siivilöi mehu.
Sekoita kylmään sokeriliemeen siivilöity limemehu, elintarvikeväri sekä pölysokeria sen verran, että maku on sopivan raikas, mutta ei liian hapan. Aja liemi sorbetiksi jäätelökoneessa.
Tarjoa sorbettia ruoan alkuun, väliruokana tai marjojen kanssa jälkiruokana. Itseasiassa itsetehnyt sorbetit ovat niin hyviä, että niitä voi tarjota milloin vaan..
——
Jotain maukasta – ruokablogi. Twistillä, mutta pingoittamatta.
Tusla sanoo
Oi kuinka hyvän kuuloinen ohje. Meillä on tuoreehko jädekone, jolla on testattu jo muutama juttu. Mutta mustikkasorbetista tuli rakenteeltaan jotenkin purumaista, joten uudet reseptit otetaan ilolla testiin! 🙂
Jotain Maukasta sanoo
Oletko kokeillut sivuillani löytyvää Rosa Regale-mustikkasorbettia? Ei pitäisi tulla kokkareista, vaan hyvän sitkon ja maun omaavaa, superhyvää sorbettia.
Yksi parhaita itsetehtyjä jädejä on karamellijäde. Täytyy laittaa resepti sivuille jossain vaiheessa..
Mari