Syvän liila ja sormet sotkeva juures. Mutta niin maukas ja moneen sopiva. Tässä makoisana alkupalana vuohenjuuston ja rakuunan kanssa sekä risoton värjääjänä.
Punajuuri antaa risottoon aivan käsittämättömän kauniin sävyn. Ja maustaa risoton pehmeällä juuresaromillaan. Itse haluan punajuuresta risottoon nimenomaan tuon värin enkä paloja, niinpä raastan punajuuren aivan hienoksi ennen risottoon lisäämistä.
Punajuuririsotto vuohenjuustolla ja rapealla rakuunalla
Alkupala 4:lle
2 dl riisiä
2 raakaa punajuurta hienoksi raastettuna
1 shalottisipuli
1/2 l kasvislientä
1- 1,5 dl valkoviiniä
suolaa
mustapippuria
1 dl raastettua pecorinoa
50 g voita
vuohenjuustoa
kermaa
tuoretta rakuunaa
Kuumenna oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota sipuli. Lisää riisi ja sekoittele niin, että öljy imeytyy riisiin. Lisää viini joukkoon muutamassa erässä ja anna imeytyä riisiin. Kuumenna tällä välin fondista ja vedestä valmistettu kasvisliemi.
Lisää tämän jälkeen hienoksi raastettu punajuuri ja lisäile lientä tasaiseen tahtiin kuumaan pannuun kokoajan sekoittaen. Kun risotto on juuri sopivan al dente ja edelleen valuvaa eikä puuromaista, niin lisää joukkoon raastetttu pecorino ja voi. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla tarvittaessa.
Notkista vuohenjuusto kermalla ja laita lusikallinen seosta annoksen päälle. Uppopaista rakuunanlehdet nopeasti kuumassa oliiviöljyssä, valuta talouspaperin päällä ja viimeistele annos vihreillä lehdillä.
Tämä risotto on lempeä eli tarjoa vähähappoista valkoviiniä tämän hemaisevan värisen alkupalan seurana.