Tämä salaatti on kaikkea. Lihaisa, pähkinäinen ja makea. Perinteinen parmankinkku-melonialkupala muuntautuu meheväksi salaatiksi. Ja näyttää kuin kukkivalta ruusupensaalta.
Kun salaatin pitää täyttää. Ja olla näyttävä. Italialaisista aineksista syntyy nämä kriteerit täyttävä, maittava annos.
Parmankinkku-melonisalaatti
1/2 cantaloupemeloni
1/2 laatikollista rucolaa
1 ruukullinen auringonkukanversoja
1 pkt parmankinkkua
kourallinen pinjansiemeniä
viipaloituja artisokanpaloja öljyssä
balsamicosiirappia
hunajaa
sormisuolaa
hyvää oliiviöljyä
1/2 solo valkosipulinkynsi
Pese ja valuta rucola ja auringonkukanversot. Rullaa parmankinkut rulliksi, ja puolita ne. Leikkaa meloni viipaleista kolmioksi, jätä kuori paloihin. Paahda pinjansiemenet pannulla kauniin ruskeiksi. Sekoita maukas kastike balsamicosiirapista, hunajasta, oliiviöljystä, puristetusta valkosipulista ja sormisuolasta.
Asettele parmankinkkuruusukkeet pystyyn lautaselle ja kokoa salaatin muut ainekset ruusukkeiden ympärille. Valuta päälle kastiketta ja nauti salaatti oliiviölyjjä ja valkosipulilla maustettujen, uunissa rapeutettujen crostinien kanssa.