Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Ohut herkku hirvestä – lehtipihvit hirvenjauhelihasta

16.1.2020 by Mari

 

lehtipihvit hirvenjauhelihasta, jauhelihalehtipihvi, riistaruokaa, hirvireseptejä, saiturin lehtipihvi Lehtipihvit hirvenjauhelihasta, ranskikset ja ketsuppia. On muuten paras ateria, jota olen tässä flunssan siivittämän alkuvuoden aikana syönyt.

Saiturin lehtipihvi, jauhelihalehtipihvi ja mitä näitä nyt on. Maistoin tällaista naudanjauhelihasta tehtyä lehtipihviä erään kauppaketjun tiskistä ja se oli niin ikävän makuista, että päätin testata jauhelihasta tehtyä lehtipihviä itse, hyvin maustaen. Ja tietysti tyyliin sopien käytin lihana riistaa. Saiturin lehtipihvistä tulikin jotain aivan muuta. Varsinkin kun makua pihviin toi katajanmarjoilla maustettu, pihvin pinnalle sulava maustevoi. Ah ja voi.

LEHTIPIHVIT HIRVENJAUHELIHASTA
4 annosta

600 g hirven jauhelihaa
1 ½ tl sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Paistamiseen:

voita
rypsiöljyä

Maustevoi:
2 tl katajanmarjoja
100 g huoneenlämpöistä voita

Valmista ensin maustevoi. Murkaa katajanmarjan huhmareessa ja sekoita pehmeän voin joukkoon. Rullaa voi muovikelmun välissä tiukaksi pötköksi ja nosta pakastimeen kovettumaan. Maustevoin voit valmistaa jo hyvissä ajoin maustumaan.

Jaa taikina neljään osaan ja muotoile pihveiksi. Kauli pihvit kaulimella muovikelmun välissä ison lehtipihvin malliseksi. Laita pihvit muovikelmuineen pakastimeen noin 10 minuutiksi.

Poista muovikelmu ja paista pihvit yksitellen kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa molemmin puolin noin ½ minuuttia per puoli. Pyyhi pannu puhtaaksi paistokertojen välissä.

Mausta pihvit sormisuolalla ja pippurilla. Tarjoa ranskalaisten perunoiden ja katajanmarjavoin kanssa. Älä unohda ketsuppia.

Ja pitihän tälle viiniä saada. Kaadoin lasiin edukasta, kepeänmarjaisaa ja harvinaisen pehmeä Chiantia, Fattoria di Basciano Chianti Rufinaa, 14, 98 euroa. Tykkäsin, viinin hinta-laatusuhde on erinomainen ja notkea viini istuu monelaisten simpplien liha- ja tomaattipohjaisten ruokien juomaksi. 

Riistan makuun sopii myös herkulliset bataattiranskalaiset ja ne tuovat annokseen vielä hitusen väriä, ettei ihan grilliruoalta näytä. Kylkeen voi valmistaa kivasti etikkaisen vinegrettisalaatin, jonka joukkoon on pilkottu muutamia sokeriherneitä. Ihan lempiruokaa, sanon mä!

Muita herkkuja hirvestä:

Parhaat hirvenlihapullat
Pekoniin kääritty hirvimureke
Nyhtöhirvi
Hirvipata
Hirvikäristys

Ja liuta muita riistareseptejä

Filed Under: ruokablogi Tagged With: hirvireseptejä, jauhelihalehtipihvi, lehtipihvit hirvenjauhelihasta, riistaruokaa, saiturin jauhelihapihvi

« Kasvisten voimin – porkkana-halloumifritterit
Vihervoimaa – paistettu pinaatti »

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

An onion can make people cry, but there has never been a vegetable invented to make them laugh. Wi Will Rogers

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta