Jep. Tämä pizza on ihanaa sunnuntairuokaa, joka maistuu myös gluteenitonta ruokavaliota seuraaville.
Kukkakaalipizza eli kukkakaaliseen pohjaa tehty pizza on ihan okei, mutta maussa kyllä maistuu kukkakaali. Sehän ei haittaa, jos kaalin maku ei töki. Mutta melkein itsekin preferoin tätä polentaista versiota, jossa vehnäinen pohja saa upean keltaisen korvikkeen polentasta.
Polentapizza
2 pannupizzaa
Pohja:
2 dl maissisuurimoita
4 dl kananlientä
2 dl mustaleimaemmentalia
1 tl merisuolahiutaleita
Täyte :
1 mozzarella-juusto siivuina
2 dl hyvää tomaattisosetta
1/2 parsakaalia
6-8 eriväristä minitomaattia
muutamia basilikan lehtiä
mustapippuria
suolaa
Kuumenna kasvisliemi. Lisää kiehuvaan liemeen maissisuurimot ja sekoita muutaman minuutin ajan. Ota kattila pois hellalta ja lisää suola sekä juustoraaste. Sekoita hyvin.
Taputtele polentasta kaksi pyöreää pizzaa kahdelle valurautapellille (tai tee pellille pizza). Jaa tomaattisose pizzoille ja levitä tasaisesti.
Lisää päälle siivutettu mozzarella, parsakaalin kukintoja ja tomaatit. Ripota pinnalle suolaa ja rouhaisen päälle hieman mustapippuria. Paista pizzoja 200 asteisessa uunissa 20-30 minuutin ajan, kunnes juusto hieman ruskettuu ja pizzat ovat valmiita. Koristele basilikanlehdillä.
——-
Vatsa täynnä pizzaa, iso biitti rommirusinajäätelöä lautasella. Nyt hymyilyttää. Eiku Netflix auki..
Reseptini julkaistiin ensi kerran alkuvuonna Ilona & Hyvä Olo -lehdessä.
Seuraa @Jotainmaukasta -intagramtiliä ja nappaa tuoreimmat reseptit, parhaimmat viini- ja matkavinkit heti tuoreeltaan.