Luonnonvaloa kaivaten menee puolisen vuotta täällä Suomessa. Voisihan sitä ruokaa toki kuvata keinovalollakin.
Kävin kuuntelemassa, miten se tehdään.
Pitkän linjan ruokavalokuvaaja ja käsisalamamies Timo Ripatti kertoi Eatbestin chefin Tomi Laurilan ja Nikonin isännöimässä tilaisuudessa, miten ruokaa kuvataan salamavalolla. Paljon tarvitaan rekvisiittaa: yksi käsisalama ei riitä, triggeri pitää olla ja lähetin, kallistusnivel, tietysti. Varjoista puhumattakaan. Grid:kin auttaa, heijastin tottahan toki.
Mutta taidan pysytellä luonnon armoilla. Näin pääsääntöisesti. Kuten ruokabloggaajat tuppaavat tekemään. Sitä auringonvalon tunnelmaahan keinovalollakin haetaan.
Mutta hauskaa meillä tilaisuudessa oli. Kokkasimme, kuvasimme, kuuntelimme ja opimme. Söimme, sehän on selvä.
Tomin johdolla kokkasimme kolmen lajin herkullisen dinnerin. Vaudikasta oli, herkullista syntyi. Niin kuin kuvasta näkyy!
Ja jotain tarttui mukaankin. Tomilta sain näppärän reseptin seesaminsiemensuolaan. Tätä herkkua voi ripotella salaatin päälle, käyttää peston mausteena tai maustaa vaikka kalan. Kaikki käy. Superherkullista!
- 200 g vaaleita seesaminsiemeniä
- 20 g merisuolaa
- Paahda suolaa ja seesaminsiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla, kunnes seesaminsiemenet paahtuvat kauniin ruskeiksi. Siirrä seos tehosekoittimeen ja aja hienoksi. Helppoa!
- Suola on parhaimmillaan juuri valmistettuna.
Martina sanoo
Eikä, mut kutsuttiin tuonne tilaisuuteen myös ja harmitti kun en päässyt. Nyt harmittaa vielä enemmän kun tiedän että säkin olisit ollut siellä. Höh ja pöh.
Jotain maukasta sanoo
Moikka, tämä oli kyllä ihan oman rahan kurssi, joten kyse taisi olla jostain muusta koulutuksesta..?
Martina sanoo
Kyllä se toi sama varmaan oli. Mun kaveri on töissä Nikonilla ja sain kutsun sitä kautta. 🙂
Jotain maukasta sanoo
Ai hitsi, sun oils kyllä kannattanut tulla. mahtavat safkat kokattiin!!