Jos en pidä, en yleensä kirjoita.
Mutta nyt teen poikkeuksen. On pakko kurkistaa takaisin perjantaiseen käyntiini siellä täällä suitsutusta saaneessa meksikolaisihmeessä Patronassa.
Pidän meksikolaisesta. Siis sellaisesta aidomman puoleisesta, en niinkään texmex-mätöistä. Siksi halusin niin tykätä tästä kehutusta Annankadun aidosta, mutta – tohtiiko tätä edes sanoa ääneen- Patrona petti pahasti.
Paikka sinänsä on viihtyisä ja saimme rauhallisen pöytänurkkauksen kuudelle.
Pöytävarauksemme – se tänne pitää olla – oli ajoissa. Viideltä, näin heti töiden jälkeen, pulppuilevan puhelias seurueemme saapui paikalle. Juoma- ja ruokatilauksemme saimme sisään myös suht vikkeläään. Hedelmäiset alkudrinkkimme olivat raikkaita ja sangria tuli tarjolle kivoissa, yhden hengen lasikannussa.
Tilasimme syötäväksi pelkkiä alkupaloja, starterseja , noin kolme per nenä. Tarjoilija epäili, että nälkä kurnisi vielä pelkkien alkupalojen jälkeen. Totesimme hänelle, että tilaamme sitten pääruokaa, mikäli tarvis.
Ensimmäinen alkupala, eli itsetehdyt nachokset, saapuivat pöytään noin tunnin päästä saapumisestamme. Ja voi pojat, ne olivat kyllä parhaat nachokset, mitä olen koskaan syönyt. Ruskeanrapeita, paperinohuita. Niiden kanssa oli tarjolla silkkistä guacamolea ja raikasta tomaattisalsaa. Yksikertaisesti herkullista !
Sitten alkoi jumittaa. Nachoskulhot olivat tyhjentyneet aikapäiviä sitten ja ryystimme juomanrippeitämme. Kukaan, ei niin kukaan, käynyt kysymässä ottaisimmeko juomia lisää tai kertomassa, että miksi alkupalat viipyvät. Puoliseitsemän aikoihin huikkasimme ohikiitävälle tarjoilijalle, että saammekonhan me jossain vaiheessa ne muutkin alkupalat. Hän totesi hieman närkästyneenä, että tottakai. Sitten sujahti seuraava puolituntia. Nyt jo keskustelumme oli siirtynyt siihen että voiko meksikolaisten alkupalojen valmistaminen oikeasti kestää näin kauan. Salsoja, valmiiksi tehtyjä tortilloja ja sooseja? Päivittelimme, ihmettelimme.
Kello seitsemältä pysäytimme toisen tarjoilijan ja kysymme, että joko pian, kahden tunnin odottelun jälkeen saamme alkupalamme?
Hän reagoi. Sanoo, että käy tiedustelemassa asiaa keittiössä. Tarjoilija palaa ja kertoo ilouutisen: olemme seuraavia. Poistuessaan hän mutisee jotain vähäisestä henkilökunnasta keittiössä.
Himpun yli seitsemän, kaksi tuntia saapumisemme jälkeen, sievät alkupala-annoksemme saapuvat. Chorizo-juustodippi venyi hienosti ja se sai kehuja. Itse söin quesadillakset ja maissitortillassa pulled porkia. Quesadillas oli mielestäni vähintäänkin outo, täynnä mustaa tahnaa ja maku oli savuinen, tallinen. Mitä ihmettä sille täytteenä olevalle kesäkurpitsankukalle oli käynyt? En pitänyt. Hailakankeltaiset maissitortillat olivat kosteita, lähes märkiä –kuuluuko niiden olla? -pulled pork oli makuuni hieman mautonta ja peruspossuista – mitä sen ei kuulu olla– ja sen kanssa suositeltu ananasalsa oli valjua. Mahtoiko olla purkkiananasta kun se raikkankirpeä ananaksen potku puuttui?
Annokset olivat sieviä, mutta siinä se. En vakuuttunut. Kello vierähti kahdeksan paremmalle puolelle, kunnes alkupalalautaset korjattiin ja tilalle tuotiin jälkiruokalista. Ei siis kysytty, vieläkö pääruoka maistuisi tai ehkä hieman juomaa? Juomaa olisi iloiseen tyttöporukkaan saanut myytyä lisää muutamalla sanalla. Ja – kiitos kysymästä -, alkupala -annokset täyttivät kyllä vatsamme, ei siinä mitään.
Patrona alkoi täyttyä. Jollain oli syntymäpäiväjuhlat. Pöytäämme jo varmasti odoteltiin, mutta ilman jälkkäriä emme lähde. Se kertoo sen viimeisen silauksen ravintolasta.
Sormet ja varpaat ristiin, että se pelastaa kaiken.
Puoli yhdeksän maissa saimme – jälleen kauniit – limekakkupalat ja creme caramelit. Mutta oi voi! Limekakku oli jäässä keskeltä ja creme caramel liian kanamunaisen makuista ja sitä maukasta sokerilientä olisi voinut valutella päälle himpun verran, makua antamaan.
Laskua odoteltiin tovi, mutta se nyt on normaalia. Hieman vihjaisimme, että tämän pitkän alkupalojen odotuksen toivoisimme näkyvän laskussa – mutta ei. Ehkä tämä on Patronassa normaalia ?
Niin tai näin. Vaikka annettaisiin hitaus anteeksi, niin Patrona ei vakuuttanut. Ruoka ei upeita nachoksia lukuunottamatta säväyttänyt, juomat kyllä olivat oivia ja tarjoilu- silloin kuin sitä sai – , oli ystävällistä ja englanniksi.
Poistuessamme Patrona oli aivan täynnä, kuinkahan joutui tuon porukan ruokkiminen?
Alkupaloihin ja jälkkäreihin meni meillä tuollainen neljä tuntia. Siinä se ilta vierähti. Pimeään iltaan astuessamme totesimme , että onneksi ei menty nautiskelemaan oikein kunnolla, pitkän kaavan mukaan…
Tee-se-itse-Meksiko:
Itsetehdyt nachokset
Porsasta ja korianteripestoa
Best ever guacamole
Jael sanoo
No onpa ikävää että noin oli.Tuollainen odotteleminen on kyllä suuri miinus ja jos palvelu olsii tuolla tosi hyvää,niin sen odottamisen johdosta olisi tuotu jotain talon laskuun….
Jotain maukasta sanoo
Niinpä. Yleensä ravintoloissa tullaan jollain tavoin vastaan, jos kämmätään. Tässä tapauksessa ei, vaikka kyllä asian tiedostivat 🙁
Johanna sanoo
Kiitos rehellisestä arvostelusta! En olisi missään nimessä ollut noin kärsivällinen. Palvelu, ympäristö, fiilis ja sujuvuus on puoli ruokaa!
Jotain maukasta sanoo
Johanna, peruspositiivisena en yleensä haluaisi marmattaa, mutta nyt oli pakko. 🙁
Nimetön sanoo
Minä menin myös kovin odotuksin noin 3 viikkoa sitten Patronaan ja petyin pahemman kerran myös. Otin alkupalaksi myös nuo Nachokset, jotka olivat illan parasta antia – erityisesti itse tehdyt soosit. Mutta pääruoksi tilattu kana enchilada ui tunkkaisen makuisessa ruskeassa papukastikkeessa ja kahdella neljästä meidän seurueesta tuli todella huono olo illalla syötyämme annokset. Voi olla, että meillekin sattui huono ilta – mutta ei tullut sellaista fiilistä että tarvitsisi vähään aikaan enää tuolla poiketa 🙁
Jotain maukasta sanoo
Ehkä siellä alkaa vaan ote lipsua kovan suosion myötä. Nyt kyllä tuli sellainen olo, että en taida tehdä uutta testikäyntiä 🙁
Martina sanoo
Mä olen sun kanssa samaa mieltä siitä, että blogiin on kiva kirjoittaa enimmäkseen mukavia juttuja, mutta kyllä näin pahasti pieleen menneestä illasta saa ja pitääkin kirjoittaa. Voihan Patrona.
Jotain maukasta sanoo
Hmm..mitähän varten blogi oli heittänyt sun viestisi roskapostiin? Mutta, joo, en muista yhtä epäonnistunutta kokemusta ihan juuri.
Makuhermoilija sanoo
Onneksi teitä ei ripustettu seinälle. 🙂 Me suomalaiset pyytelemme muutenkin aina liikaa anteeksi ja emme osaa / uskalla / halua vaatia kunnon palvelua ja ruokaa. Jos homma ei toimi, siitä kannattaa kertoa, siihenhän somen voima perustuu.
Jotain maukasta-ruokablogi sanoo
Näinhän se on, täsmälleen.
herkkusuun lautasella sanoo
onpas harmillista että ihan kivasti alkanut ilta voi jatkua vhän hitaammissa merkeissä kuin pikainen tapaamisemme!!
Jotain maukasta sanoo
No sanopa muuta. Mutta seura oli mukavaa, joten huonomminkin olisi voinut olla :). Oli hauska tutustua!
Paula sanoo
Hyi kamala mikä kokemus! Itse olisin ollut varmasti kiukkuinen nälkäisyyden vuoksi. Onneksi teillä ei tainnut olla kiire. Täytynee vielä harkita, mennäänkö kokeilemaan paikka.
Jotain maukasta sanoo
Niin, kaupungissa on kyllä paljon kivoja.. Ja sellaisia varmoja tapauksia..
Sofia sanoo
Kävimme tuolla eilen ensimmäistä kertaa. Palvelu oli hyvää, ruoka tuli ajallaan pöytään ja se oli maukasta.
Alkuun otimme tacitokset riivityllä possulla – paras alkupala, mitä olen ikinä missään maistanut. Kasvispääruoka oli mainio – pavuilla ja erinäisillä vihreillä täytetyt maissi”piiraat”, kylkeen pico de gallo ja salsa verde vihreistä tomatilloista. Puoliso söi kana enchilladaksen eikä ollut ihan hänen mieleensä, mutta mun mielestä autenttinen mexikolainen ateria sekin.
Olin lukenut tämän sun arvostelun ennen sinne menoa ja pelkäsin joutuvani nälissään odottelemaan. Mutta tosiaan palvelu oli meidän kohdallamme ja näytti olevan muidenkin kohdalla oikein vikkelää ja kaikin puolin ystävällistä. Liekö heillä ollut juuri tuona teidän iltana keittiössä joku poikkeuksellinen ongelma…
Jotain maukasta sanoo
Kiva kuulla, että oli onnistunut käynti näinkin lähellä meidän keikkaa. Ehkä toivo ei ole menetetty?!
Jotain maukasta sanoo
Nyt on jaettu hyviä ja huonoja kokemuksia. Mutta fakta kyllä on, että hypetys lakkaa, jos eilisenkalainen on jatkuva tila..