Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Vuoden verran viisampi

17.9.2012 by Mari

Ei tullut kakkua.

Jotain maukasta -ruokablogi täyttää tänään 1-vuotta. Paljon kasvamista ja kehittymistä takana, kuten ensimmäisen elinvuoden aikana kuuluukin. Ja tietysti mikä parasta. Lukijat ovat halunneet ‘jotain maukasta’.

Idea blogista syntyi mökillä. Kuinkas muutenkaan. Siellä kaikki hyvät ideat kuoriutuvat. Makoisten yöunien jälkeen. Heräsin kauniina syyskuisena aamuna ja totesin ‘ Nyt perustan ruokablogin’. Ja tuumasta toimeen. Blogi sai nimensa tuona sunnuntaina. Ahkeraa blogin rakennustyötä tein yhden kokonaisen päivän ja eka postaus, Sienissä tuli ulos seuraavana päivänä blogin syntymästä.

Highlightseja vuoden aika olivat ehdottomasti Maku-lehden liharuokakilpailun voittaminen bresaolatyyppisesti valmistetulla kylmäsavuporosalaatilla. Ja tästä seurannut palkinto eli Top Chef Aksu Herlevin vierailu kotonani. Mieltä lämmitti myös pyyntö liittyä Iltalehden bloggaajakaartiin.

Mitä bloggailu on itselleni antanut? Ainakin paljon iloa. Ja ajankulua. Vapaa-ajan ongelmia ei ole, kun viikonloppuna rakkaudella väsää useamman ruoan, kuvaa ne kaikki ja lopuksi käy läpi 300-400 otosta, niin onkin jo maanantai ovella. Niin, ja yksi kätevä pointti bloggailussa on: kun ruokaa laittaessani en koskaan mittaa aineksia ja jälkikäteen on ollut vaikeaa muistaa, että mitenkäs silloin teinkään tämän herkun. Nyt joudun kirjaamaan kaikki ainesmäärät ylös, jotta saan reseptit talteen. Ja käyn sitten tarvittaessa lukemassa omilta sivuilta taltioidun reseptin. Oma digitaalinen arkisto.

Kuvaaja kuvaa kuvaamaansa kuvaa ja näkyy kuvassa.

Kovasti suunnittelin kakun leipomista blogin yksivuotistaipaleen kunniaksi. Mutta tavarat seilaavat edelleen hujan hajan pitkin kotia ja kakun leipominen ei päässyt tärkeyslistalle. Mutta kunhan ehdin, niin kyllä tätä täytyy juhlistaa. Vuoden aikana on inspiroimiini resepteihin ja ruokajuttuihini klikattu noin 70 000 kertaa. Se on paljon. Tuoreelle blogille. Kiitos ja kumarrus kaikille ja toivottavasti Jotain maukasta maistuu edelleen!

Jotain maukasta-ruokablogin luetuimpia juttuja:

Zen ja grillaamisen taito
Moottoritie on kuuma
Garage Hard Lemonade kutsuu jo kesään
Se aivan paras hampurilainen: Kreikasta.
Koskettava kahvihetki

Filed Under: ruokablogi Tagged With: Jotain maukasta-ruokablogi

« Syksyinen Lappi on lempeä
Päästä vedettävää puustia »

Comments

  1. Anu says

    17.9.2012 at 11.07

    Paljon onnea! Minusta blogisi olisi pitänyt ehdottomasti olla mukana Glorian bloggaajaskabassa. Tämä on blogi, jonka lähes jokaista reseptiä on tullut kokeiltua. Synkkaa hyvin 🙂 Jatkathan samaan malliin, kiitos!!

    • Jotain maukasta says

      17.9.2012 at 21.05

      Moikka Anu ja kiitokset kommentista ja onnistteluista. Ja Glorian äänestyksessä saa antaa äänensä lukijoiden suosikki-kategoriassa myös muille kuin listatuille blogeille 🙂

      Mari

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Rice is born in water and must die in wine. Italialainen sanonta

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta