Jotain maukasta -ruokablogi täyttää tänään 1-vuotta. Paljon kasvamista ja kehittymistä takana, kuten ensimmäisen elinvuoden aikana kuuluukin. Ja tietysti mikä parasta. Lukijat ovat halunneet ’jotain maukasta’.
Idea blogista syntyi mökillä. Kuinkas muutenkaan. Siellä kaikki hyvät ideat kuoriutuvat. Makoisten yöunien jälkeen. Heräsin kauniina syyskuisena aamuna ja totesin ’ Nyt perustan ruokablogin’. Ja tuumasta toimeen. Blogi sai nimensa tuona sunnuntaina. Ahkeraa blogin rakennustyötä tein yhden kokonaisen päivän ja eka postaus, Sienissä tuli ulos seuraavana päivänä blogin syntymästä.
Highlightseja vuoden aika olivat ehdottomasti Maku-lehden liharuokakilpailun voittaminen bresaolatyyppisesti valmistetulla kylmäsavuporosalaatilla. Ja tästä seurannut palkinto eli Top Chef Aksu Herlevin vierailu kotonani. Mieltä lämmitti myös pyyntö liittyä Iltalehden bloggaajakaartiin.
Mitä bloggailu on itselleni antanut? Ainakin paljon iloa. Ja ajankulua. Vapaa-ajan ongelmia ei ole, kun viikonloppuna rakkaudella väsää useamman ruoan, kuvaa ne kaikki ja lopuksi käy läpi 300-400 otosta, niin onkin jo maanantai ovella. Niin, ja yksi kätevä pointti bloggailussa on: kun ruokaa laittaessani en koskaan mittaa aineksia ja jälkikäteen on ollut vaikeaa muistaa, että mitenkäs silloin teinkään tämän herkun. Nyt joudun kirjaamaan kaikki ainesmäärät ylös, jotta saan reseptit talteen. Ja käyn sitten tarvittaessa lukemassa omilta sivuilta taltioidun reseptin. Oma digitaalinen arkisto.
Kovasti suunnittelin kakun leipomista blogin yksivuotistaipaleen kunniaksi. Mutta tavarat seilaavat edelleen hujan hajan pitkin kotia ja kakun leipominen ei päässyt tärkeyslistalle. Mutta kunhan ehdin, niin kyllä tätä täytyy juhlistaa. Vuoden aikana on inspiroimiini resepteihin ja ruokajuttuihini klikattu noin 70 000 kertaa. Se on paljon. Tuoreelle blogille. Kiitos ja kumarrus kaikille ja toivottavasti Jotain maukasta maistuu edelleen!
Jotain maukasta-ruokablogin luetuimpia juttuja:
Zen ja grillaamisen taito
Moottoritie on kuuma
Garage Hard Lemonade kutsuu jo kesään
Se aivan paras hampurilainen: Kreikasta.
Koskettava kahvihetki
Anu sanoo
Paljon onnea! Minusta blogisi olisi pitänyt ehdottomasti olla mukana Glorian bloggaajaskabassa. Tämä on blogi, jonka lähes jokaista reseptiä on tullut kokeiltua. Synkkaa hyvin 🙂 Jatkathan samaan malliin, kiitos!!
Jotain maukasta sanoo
Moikka Anu ja kiitokset kommentista ja onnistteluista. Ja Glorian äänestyksessä saa antaa äänensä lukijoiden suosikki-kategoriassa myös muille kuin listatuille blogeille 🙂
Mari