Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Silver Lake -viini on hämmentävä seikkailu

26.2.2012 by Mari

Formularatojen valkoviini.

Dekadentti ja erikoinen. Ja mikä ihmeellinen tuoksu. Tässä on viini, joka ei ainakaan jätä kylmäksi, vaikka mielipiteitä se saattaa jakaa. Tämäkin Itävällan ihmeitä Willi Opitzin pieneltä tilalta.

Maistelin joku aika sitten Willi Opitzin Pinot Noiria ja kiinnostus tämän viininviljelijän viineihin heräsi. Alkon tilausvalikoimiin on löytänyt tiensä myös Opitzin Mc Laren-tiimille tehty nimikkoviini, Pinot Cuveé Silver Lake. Opitzin viiniviljelytilaa ympäröi kolmisenkymmentä järveä ja nimi juontanee juurensa tästä. Viini on Pinot Blancin ja Pinot Grisin sekoitus eli hyvältä kuulosti.

Ja se viini sitten? Viini on spätleseä eli hieman myöhemmin korjatuista rypäleistä valmistettua ja se näkyy kaunissa, syvän keltaisessa värissä. Ensinuuhkaisu lasista saa melkein perääntymään. Mitä ihmettä mulla on lasissa? Mutta sitten mielenkiinto herää. Mikä on tämä poikkeuksellisen erikoinen tuoksu? Tovin tuumailun jälkeen se paikallistuu ylikypsän hedelmän tai parhaat päivänsä nähdeen liljan voimakkaaksi tuoksuksi, joka välillä houkuttaa ja välillä on jopa luotaantyöntävä.

Maku ei vastaa voimallista tuoksua, vaan se on hunajainen ja hedelmäinen, mutta raikkaalla tavalla. Tuoksun lupaamaa jälkiruokaviiniä tässä ei siis todellakaan juoda. Jälkimaku jättää suuhun kuivan, sherrymäisen aromin. Silver Lake muistuttaa Ranskan Juran-alueen Vin Jaunea sekä väriltään että maultaan. Aion hankkia tätä parinkympin Limited Editionin-viiniä vielä yhden pullon varastoon. Ja kun sen avaan, tarjoan seurana maa-artisokkakeittoa, jonka päälle on ripoteltu voimakassavuista kylmäsavulohta. Voisi toimia.

Mielenkiintoinen tuttavuus tämä Silver Lake. Viini kirvoitti keskustelua, eikä ollut helppo, mutta kyllä se mieleen jäi. Kuten suuret persoonat yleensä tuppaavat tekemään.

Filed Under: perjantaipullo, viini Tagged With: itävaltalainen valkoviini, Mc Laren-viini, perjantaipullo, Pinot Blanc, Pinot Gris, Siler Lake, Willi Opitz

« Pure Berlin – tuhkaa, savua ja sirkushuveja
Hei, artisokka – ajetaanpas parta ja syödään sormin »

Trackbacks

  1. R-A-K-A-S koivu, koivusein | Jotain maukasta sanoo:
    30.5.2013 10.53

    […] viljelijä Willie Opitz häärii siellä ja on tuonut tarjolle mielenkiintoisia punaisia ja valkoisia. Jälkiruokaviinejä unohtamatta. Viinimaana Itävalta on pieni, mutta sitäkin persoonallisempi. […]

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Misokana – aasialaista arkeen
  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

I will not eat oysters. I want my food dead - not sick, not wounded - dead. Woody Allen

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta