Gochujangwingsit on mun kesän guilty pleasure. Näitä on kerran kesässä valmistettava.
Nää wingsit on rapeakuorisia, täynnä makua ja kivasti lempeen tulisia, että maistuvat myös ei niin tulisen ystäville. Mut pieni vinkki. Wingsit ei ole treffiruokaa ellei sun ideaalitreffitilanne ole se, että molemmilla on soosia korviin asti. Mut heti, kun tuntee toisen jo vähän paremmin, näitä vaan grilliin.
GOCHUJANGWINGSIT
4 hengelle
1,5 kg kanansiipiä
1/4 dl ruokaöljyä
Gochujangmarinadi:
1/2 dl gochujangtahnaa
1/2 dl soijaa
1/4 dl riisiviinietikkaa
2 rkl raastettua valkosipulia
2 rkl raastettua inkivääriä
1/2 dl vaahterasiirappia (tai hunajaa)
1 rkl seesaminsiemenöljyä
Koristeeksi:
2 rkl seesaminsiemeniä
1. Pyöräytä marinoimattomat wingsit ruokaöljyssä. Grillaa wingsejä noin 20 minuuttia matalalla lämmöllä välillä käännellen. Nosta lämpöä, kun wingsit alkavat kypsyä ja anna niiden grillaantua kullanruskeiksi.
2. Valmista wingsien kypsymisen aikana gochujangmarinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
3. Nosta kypsät wingsit kulhoon ja kaada marinadi niiden päälle. Sekoita. Nosta grillin lämpö kuumaksi ja laita wingsit takaisin grillautumaan. Grillaa niitä vielä muutama minuutti, kunnes ne ovat tirisevän rapeita.
4.Nostele wingsit tarjoiluastiaan ja lusikoi päälle kulhoon jäänyt kastike. Koristele valmiit siivet seesaminsiemenillä.
Vinkki: voit valmistaa wingsit myös kukkakaalista. Katso täältä valmistustoimenpiteet ennen grillaamista.