Grillatut paprikat on eittämättä kesän värikkäin tarjottava. Ja grillittömät huomio, nämä paprikat onnistuvat mainiosti myös uunissa paahtaen.
Kaivattu sade saapui ja miellyttävästi virkisti ilman. Tykkään – vaikka ei tuo lämpökään haitannut. Grilli pöhisee satoi tai paistoi, sillä keittiöremppa on vielä kesken ja siellä ei nyt juuri kokkailla.
Suunnitteletko muuten keittiöremppaa? Älä. Tämä on ollut yksi hermoja raastavin jakso, mitä muistan. Mikään ei valmistu ajallaan, sovitut asiat ei pidä, mittaukset on väärin..you name it. No, toki täytyy myöntää, että meillä rempattiin koko kämppä, mutta se oli tämä keittiöremppa, joka sai hiukset muuttamaan väriä ja vanteen kiristämään päätä. Nyt aletaan olla voiton puolella ja ensi viikolla ehkä jo kokkailen uudessa, vihreässä keittiössäni..
Mutta sitä ennen kaikki ruoka valmistuu grillissä. Nämä grillatut paprikat kreikkalaisin maustein ovat tosi mehevät ja maukkaat. Nämä maistuvat lounaana tällaisenaan tai voit grillata paprikoita liharuokien lisukkeeksi tai kasviskattauksen kingeiksi.
GRILLATUT PAPRIKAT
6 hengelle
6 paprikaa
1 -2 pkt fetajuustoa
1 dl pieniä, mustia oliivejä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
jotain kivaa, tuoretta yrttiä, kuten oreganoa tai lehtipersiljaa
1. Leikkaa paprikat halki ja poista siemenet. Levitä paprikat pellille ja murenna fetajuusto tasaisesti paprikoiden sisälle. Pudottele oliivit paprikoiden päälle ja viimeistele herkku pirskottamalla paprikoille oliiviöljyä ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla.
2. Grillaa paprikoita keskilämmöllä grillissä kääntämättä, kunnes ne tummuvat, mutta pysyvät vielä kasassa.
3. Saksi päälle tuoretta oreganoa tai lehtipersiljaa ja nauti!
Nyt on kahvikupillisen aika ja sitten suuntaan studiolle privaattikuvauskurssia vetämään. Iloista keskiviikkoa itse kullekin!