Sitä parempi soppa on nyt ollut kauppojen hyllyillä kuukauden päivät.
Vastaanotto on ollut lämmintä ja palaute kannustavaa. Itse uskon siihen, että kun intohimolla jotain tekee, se välittyy muillekin. Tämä kirja kyllä tehtiin ihan täydellä sydämellä. Vai miten sitä sanotaan?
Tässä parhaita paloja arvosteluista. Kaikki lehtijutut ja artikkelit kirjaan liittyen löytyy täältä.
…Plussaa kirjalle siitä, että tässä ei kikkailla. Tuttuja raaka-aineita käytetään raikkaalla tavalla, mutta tekemisestä ei tehdä tarkoituksella liian fiiniä. Ohjeiden lisäksi sivuilla on paljon käytännön vinkkejä.
Kirjasta näkyy paitsi into ja rakkaus ruokaan, myös ammattitaito. Mari Moilanen on ammattibloggeri ja ruokakuvaaja ja kouluttaa muita bloginpitäjiä. Jälkeä on ilo katsella ja lukea. Tämän paikka on keittiössä.
Etelä-Suomen Sanomat: Hyvässä sopassa on monta lusikkaa
…MIELLYTTI: Speltti, kvinoa, intiaanisokeri, erilaiset juurekset ja vihannekset saavat loistaa valokeilassa. Kirjan raikas visuaalinen ilme ja simppelit, houkuttelevat reseptit. Näitä ruokia haluaa oikeasti kokeilla keskellä kiireistä arkea. Erityiskiitos siitä, että reseptien raaka-aineet ovat trendikkyydestään huolimatta sellaisia, että ne löytynevät melkein joka lähikaupasta.
MINÄ KOKEILIN: Innostuin kokeilemaan useampaakin ruokaa opuksesta. Kaikista tuli loistavia. Nokkelin oli pasta ilman pastaa. Kesäkurpitsaspagettia herkkusienikastikkeella reseptissä spagetin korvaa tyystin kesäkurpitsa. Tämän helpompaa ei ruoanlaitto voi olla. Kesäkurpitsat ja herkkusienet vain raastetaan, paistetaan voissa ja lorautetaan viiniä sekä kermaa sekaan. Kun päälle vielä kaatoi kunnon annoksen parmesaania, oli makuelämys paheellisen pastamainen.
Iltasanomat: Tästä kirjasta löytää pari piirua parempia kotiruokareseptejä
Historiankirjoittajat saavat Sitä parempi soppa-kirjasta hyvän käsityksen siitä, mikä oli ruokamuotia vuoden 2014 tienoilla. Kvinoa haastaa riisin ja pasta, jauhot ovat spelttiä eikä perusvehnää. Sokeri on intiaani-, ruoko- tai kokossokeria ja suola tulee Himalajalta. Vihanneksista ykkönen on lehtikaali. terveellisyys on megatrendi, vaikka maku edellä mennäänkin. Jotain maukasta-blogin pitäjä on koonnut innostavan kirjan, joka sopii erityisesti lapsiperheellisille, sillä resepteihin on merkitty, minkä vaiheen voi antaa pienten sormien hoidettavaksi.
Glorian ruoka ja viini: Ajassa juuri nyt
Mikä: Ruokablogistin keittokirja, jossa kannustetaan perheitä yhteisiin ruoanlaittohetkiin. Kirjassa käytetään luovasti kasviksia ja superfoodia, vaikka mikään varsinainen kasviskeittokirja se ei ole. Joissain resepteissä on myös lihaa.
Kenelle: Helppojen ja terveellisten ruokien ystäville, jotka kaipaavat ruoanlaittoonsa uutta potkuja ja ideoita.
Ruokaohjeet ovat nasevia ja lyhyitä, ja vaikka joka reseptiin on pyritty saamaan persoonallista otetta, niissä ei kikkailla liikaa.
Aamulehti: Yhdessä kokaten saa herkkuja ja hauskuutta
Yksi syksyn mielenkiintoisimmista, kauneimmista ja inspiroivimmista keittokirjoista on bloggaajakollega Mari Moilasen (Jotain maukasta) Sitä parempi soppa. Piipahdin kirjan julkkarikekkereissä pari viikkoa sitten ja sain matkaani tuoreen opuksen lisäksi mm. paketin quinoaa. Selkeä vinkki.
Kirjan parhaimmistoa ovat nimenomaan ne useat herkullisen kuuloiset quinoa-reseptit (no hei – quinoasuklaa!), samoin lempparilehtivihreäni lehtikaali loistaa läsnäolollaan. Olen korvamerkinnyt kirjasta jo monenmonta reseptiä – Mari iskee kirjallaan kyllä suoraan meikäläisen makuhermoon. Simppeliä ja terveellistä, mutta maku edellä.
Hannan soppa: Sitä parempi quinoa
Elämäniloa, makua, täysjyväviljaa ja niitä Marin uskomattoman herkullisia kuvia tihkuvassa kirjassa kokataan koko perheen voimin. Mikä mahtava tapa juurruttaa lapsiin paitsi itse tekemisen ilo, myös kotonatehdyn ruoan, laadukkaiden raaka-aineiden ja terveellisyyden arvostus!
Resepteissä iloitellaan mm. speltillä, jonka puolestapuhuja Marin blogi on jo pitkään ollut, sekä kvinoalla ja monipuolisella kasvisten käytöllä.
Ja ne kuvat… Kirja kannattaa hankkia jo pelkästään niiden vuoksi! Toki suosittelen kirjan antiin syventymistä ihan kokkauksenkin tasolla: ehdottomasti kokeilemisen arvoisia ovat esimerkiksi kvinoa-vuohenjuusto-mansikkasalaatti (kyllä! Söin juustoa!) ja spelttijauhosta ja sitruunacurdista leivottu uskomattoman täyteläinen sitruunakakku (Ihan parhaita kakkuja. Koskaan.)
Andalusian auringossa: ..sitä parempi soppa
Tällaisia. Runsaasti lisää. Puhumattakaan hyvästä some-pöhinästä.
Nöyränä ja kiitollisena. Kyllä.