Tein karhunvatukkajugurttijäätelöä. Josta kuitenkin tuli pirtelö. Ja hyvä sellainen.
Jäätelökone surraa tuon tuosta meillä kotona. Ihan siitä syystä, että itsetehty jäätelö on taivaallista. Pitkään oli hautunut mielessä, että karhunvatukoista ja jugurtista tulisi onnistunut parivaljakko. Jugurttijäätelöistä kun pidän. Sitä siis tehtiin. Mutta, mutta. Samana päivänä uunissa kohosi myös suklaafondant, ja se se vasta herkkua onkin. Jugurttijäätelö jäi vähän kakkoseksi. Ja unohtui pakkaseen.
Mutta löytyi se sieltä viikon päästä ja kaupasta haettiin paketillinen karhunvatukoita lisää. Tehtiin kauniin siniliilaa pirtelöä. Ja se se vasta herkkua olikin.
Karhunvatukka-jugurttipirtelö
isot mukit kahdelle
1/2 l vaniljajäätelöä
1 dl turkkilaista jugurttia
1/2 vaniljatangon siemenet
1 pkt (n. 1 dl) karhunvatukoita
1 rkl sokeria
n. 1 dl maitoa/tarpeen mukaan
Anna jäätelön sulaa hetki huoneenlämmössä. Aja kaikki ainekset pirtelöksi tehosekoittimessa. Lisää sokeria, mikäli tarpeen. Itse pidän hyvin paksusta, täyteläisestä pirtelöstä, joten annan jäätelön hieman sulaa ja lisään maitoa pirtelöön vähän, vain sen verran, kun tarvitaan, että seos menee tehosekoittimessa sekaisin. Sitten vaan posket lommolla imutellaan..