Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Parasta pastaa uunista – parsakaali mac and cheese

3.3.2020 by Mari

parsakaali mac and cheese, mac and cheese-resepti

Syntyi parsakaali mac and cheese, sillä olen salaa sellainen mac and cheesen ystävä. Siinä juustoinen kastike kohtaa pehmeän pastan, joten what’s not to like. Tämä parsakaalilla varustettu versio saa uskomaan, että tässä syödäänkin nyt jotain terveellistä ja hyvää.

Tällä hetkellä flunssa on typistänyt makumaailmani nollaan, joten voin vain haaveilla tästä herkusta, jonka toissa viikolla kokkailin. Pakkaseenkin päätyi pieni satsi, mutta säästän sen taas terveisiin päiviin.

Mac and cheese on vähän kuin upgreidattu makaronilaatikko ilman lihaa. Mutta juustoa siinä on ihan omiksi tarpeiksi ja oikeastaan koko mac and cheesen vedet kielelle nostattava herkullisuus johtuu nimenomaan noista juustojen tuomista aromeista. Joten mac and cheesea valmistaessasi älä tingi juustoissa, vaan osta maukkainta ja kermaisinta. Laihisjuustot ei tähän vuokaan ole tervetulleita.

 

parsakaali mac and cheese, mac and cheese-resepti

PARSAKAALI MAC AND CHEESE

400 g parsakaalia
5 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
100 g lehtikaalia

500 g isoja täysjyvämakaroneja tai muuta isokokoista putkipastaa

Maitokastike:

6 rkl voita
1 dl spelttivehnäjauhoja
8 dl maitoa

200 g kypsää cheddaria (ei oranssia)
200 g gruyerejuustoa 
1 ½ tl sormisuolaa
1/2 tl muskottipähkinäjauhetta
½ tl mustapippuria

Päälle:

1 kuiva maalaisleivän kannikka raastettuna
25 g parmesaanijuustoraastetta

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Paloittele parsakaali nupuiksi ja siirrä ne uunivuokaan. Lisää valkosipulinkynnet kuorineen ja valuta päälle öljy. Paahda uunissa, kunnes parsakaali on juuri ja juuri pehmennyt.

Ota muutama parsakaalin nuppu erikseen. Purista valkosipulinkynnet kuoristaan ja lisää ne yhdessä parsakaalin kanssa monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon. Revi lehtikaaleista kova lehtiruoti pois ja lisää ne kulhoon. Aja tasaiseksi seokseksi.

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä (4 tl suolaa / 2 l vettä). Valmista pasta kiehuessa kastike. Sulata voi pinnoiteltussa kattilassa, sekoita joukkoon jauhot. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää puolet maidosta hyvin sekoittaen. Siirrä kattila liedelle ja kuumenna, kunnes kastike saostuu. Lisää loput maidot ja kuumenna sekoittaen 5 minuuttia. Lisää juustoraasteet, mausteet ja kaalisose.

Sekoita vautetun pastan joukkoon juustokastike ja kumoa seos voideltuun uunivuokaan. Painele pinnalle erikseen ottamasi parsakaalin palat.

Raasta pinnalle leipä ja parmesaani. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Nauti heti vihersalaatin kanssa.

Tämä on varsin passeli keskiviikkoateria tai sunnuntain comfort food ennen Netflixin ääreen pötkähtämistä. Ja siellähän on vaikka mitä hauskaa taas katsottavana: Better call Saulin 5 kausi, Locke & key, Narcos Mexico II ja ihana Outlanderkin jatkui ihan  meidän kotimaisilla kanavilla. Jes!

Filed Under: ruokablogi Tagged With: arkikasvispasta, arkipasta, arkiruokaresepti, kasvispasta, mac and cheese-resepti, parsakaali mac and cheese, pasta, pastaresepti, pastavuoka

« Viikonloppunäpertelyä – kukkakaalignocchit
Olisiko aika – ruokakuvausretriitille Ranskanmaalle »

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala
  • Ankkarillette pika pikaa

Reseptit

Ruokakuvauskurssit 2019

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Voi nopeasti huoneenlämpöiseksi? Leikkaa se pieniksi kuutioiksi ja anna olla hetki huoneenlämmössä. Älä mikrora voita huoneenlämpöiseksi, sillä mikrossa voi pehmenee epätasaisesti ja alkaa osittain sulaa.

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta