Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Kuvauskurssia ja kukkakaali-hasselpähkinäsalaattia

13.9.2019 by Mari

kukkakaali-hasselpähkinäsalaatti

Ihan superpikainen huikkaus-kuikkaus tänne blogin puolelle. Kukkakaali-hasselpähkinäsalaatin ja iloisten uutisten muodossa.

Instan seuraajat saattoivatkin jo huomata, että The Happy Hamletin ensi vuoden Food & Photo-retriitiin ilmoittautuminen on avattu. Vieläkin olen pyörryksissä osallistujien ylistävistä kommenteista, mutta hei 2020, here we come.

The Happy Hamletissa sitten syödään aina todella hyvin. Ja pitkän kaavan mukaan lounaallakin. Eihän lounas ole hyvä, jos se ei pääty pieneen makeaan.

Paljon herkkuja tuli tänä kesänä retriitin aikana maisteltua, mutta tämän kukkakaali-hasselpähkinäsalaatin otin ihan kotirepertoaariin. Sen verran kukkakaalista tykkään.

KUKKAKAALI-HASSELPÄHKINÄSALAATTI
4 hengelle

1 kookas kukkakaali
3 dl hasselpähkinöitä
1 prk kevytranskankermaa
1 1/2 dl paksua, kreikkalaista jugurttia, itse tykkään Arlan versiosta
1/4 dl oliiviöljyä
1 rkl Dijon-sinappia
2 rkl omenaviinietikkaa
mustapippuria
suolaa

revi tai leikkaa kukkakaali suupaloiksi.

Paahda hasselpähkinät öljyttömällä pannulla tuoksuviksi. Pyörittele patahanskalla pähkinöitä, niin kuoret irtoavat mukavasti.

rouhi kuorettomat pähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita ranskankerma, jugurtti, oliiviöljy, etikka, sinappi ja mausteet kulhossa.

Kaada hasselpähkinät ja kastike kukkakaalipalojen päälle. Sekoita ja anna makujen tasaantua kymmenisen minuuttia.

Mutta jotta pääsette herkkupatojen äärelle, niin käykääs kurkkaamassa The Happy Hamletin tarjonta!

 

 

Filed Under: arkiruoka, gluteeniton, kasvisruoka, matkoilla Tagged With: kukkakaali-hasselpähkinäsalaatti, kukkakaalisalaatti

« Spagettikurpitsalasagne – ja arki rullaa taas
Tavallista arkee – shakshuka »

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

The more you eat, the less flavor; the less you eat, the more flavor. Kiinalainen sanalasku

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta