Punajuurikiusaus on yksi tämän syksyn lemppariresepteistäni. Syykin on selvä. Punajuuri kuuluu suosikkeihini. Kaikki siitä tehty maistuu. Ja tämä suolaisen makea talvilaatikko on erityisen herkullinen.
Juttelin eilen assarini Minnan kanssa, että se määrä minkä vuodessa pyöritän reseptiikkaa, on valtava. Blogini käsittelee ruokaa sekä viiniä ja työni samoja asioita. Tämä on vain jäävuoren huippu, mitä täällä blogissa näkyy. Reseptiikkaani ja kuviani on siellä sun täällä, lehdissä, mainoksissa, yritysten nettisivuilla, you name it.
Välillä miettii, kun kekkaa tosi kivan reseptin ja sitten lähettää sen eteenpäin asiakkaalle, että hitsit, kaiki parhaat reseptit menevät jonnekin muualle kuin blogiini. No, ei se nyt ihan näin ole, mutta ymmärtänette pointin.
Mutta kukapa estää jakamasta jotain näitä herkkuja myös täällä? Tein tänä syksynä Arlalle tosi kivaa reseptiikkaa kuvineen ja myös tämä kuvassa oleva punajuurikiusaus syntyi heille. Punajuurikiusaus on ananaksineen homejuustoineen aivan sellainen vedet kielelle herauttava laatikko, istuu vaikka joulunajan ruokapöytään. Aivan superihana, mun suosikkini, joten ei muuta kuin testaamaan, kaikki punajuuren ystävät.
Huomasitko muuten blogin bannerissä olevan kalan, tuttavallisesti nimeltään Niilo Nieriä? Niilo on yksi ruokakuvanäyttelyni tauluista, tosin taulussa se ui ylöspäin. Tämä kännykkäkuvista koostuva Tomaattimopo ja muita ruokakuvia näyttely on vielä auki Bar Chaperon Rougessa 17.11 saakka eli tänä lauantaina ehtii vielä näyttelyä katsomaan, mikäli mielii nähdä, kuinka mainioita kuvia kännykällä syntyykään!
En voi olla muuta kuin tyytyväinen. Näyttely on kiinnostanut ja monta tauluakin on mennyt kaupaksi, mikäs sen upeampaa. Nyt pitäisi vaan kekkasta joku seuraava projekti itselleni, sillä eihän tällainen ylimääräistä energiaa omaava voi kauaa laakereillaan levätä…!
Klikkaa punajuurikiusauksen reseptiin.
Lisää Jotain maukasta ?
Instagram / Facebook / Twitter
Vuokko kruunu sanoo
Voiko laatikon tehdä ilman tuota punajuurien esikeittämistä?
Teen paljon uunissa punajuuria, jotka lohkon keittämättä raa’asta punajuuresta. Laitan lohkot univuoan pohjalle, lisään oliviöljyn ja yrttimausteet ja kypsytän valmiiksi. Todella hyvää näinkin.
Mari sanoo
Heissan, voi toki. Silloin kypsnnysaikaa pitenee eli kun rauhassa antaa hautua, niin onnistuu noinkin. Itse halusin nopeuttaa kypsymistä esikeittämällä.