KAUPALLINEN YHTEISTYÖ/KALANEUVOS
Mitäpä vappusuunnitelmia teillä? Itse tykkään kalaisista herkuista vappupöydässä parsan ja raparperin lisäksi. Tänä vappuna haen maustetta vappuun ihanalla sashimilohella, joka valmistuu nopsaan ja on maukastakin maukkaampi.
Viime vappuna tein Kalaneuvokselle herkullisia graavikalavoileipiä, jossa värin juhlaan toivat graavauksessa käytetyt mustikkajauhe sekä pakastekuivatut mustikat.
Nyt teki mieli kurkottaa Suomen rajojen ulkopuolelle ja täksi vapuksi syntyi Kalaneuvoksen lohifileestä maan mainio sashimi. Rakastan tätä!
Ensinnäkin sashimi on helppotekoinen ja vappuna pitää nauttia keväisestä päivästä -jos säät sallivat – eikä kökkiä keittiössä. Toisekseen sashimi on näyttävä tarjottava, kun sen kattaa isolle tarjoiluvadille ja koristelee chilisiivuin ja yrtein. Suolapalana se on mitä mainioin ja aasialainen makumaailma tuo ruokapöytään kivaa twistiä.
Lohisashimi
2018-04-25 20:35:55
Tulosta
Ainesosat
- 600g lohta
Marinadi
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 1 tl raastettua valkosipulia
- 3/4 dl seesaminsiemenöljyä
- 2 rkl soijaa
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 2 rkl limetinmehua
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl wasabia
Koristeeksi
- 1 punainen chili kuutioituna
- 1 kevätsipulin varsi siivutettuna
- 5-6 retiisiä siivutettuna
- korianterinlehtiä
Valmistusohjeet
- Sekoita marinadin ainekset kulhossa.
- Leikkaa tuore lohi ohuiksi sivuiksi ilman nahkaa, kuten graavilohi ja levitä siivut laakeaan tarjoiluastiaan.
- Kaada marinadi tasaisesti lohisiivujen päälle ja koristele sashimilohi chilillä, kevätsipulilla, retiisillä ja korianterinlehdillä.
Vinkit
- Annoksesta tulee alkupalat kuudelle.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Jos sashimia jää vapputarjoiluilta yli, niin siitä saa mahtavan kulhoruoan, sushi bowlin keittämällä sushiriisiä (tai kotimaista puuroriisiä) ja maustamalla tämän riisiviinietikalla, suolalla ja sokerilla. Sitten vain sashimipalat riisi päälle ja nauttimaan.
Jos ilmakin on tällainen viileän puoleinen vielä vappuna, niin tämä chilin purema kalaherkku ainakin hiukan lämmittää!
Muita vappuherkkuja:
Kaura sanoo
Nam, lohi ja sashimi on niin hyvää. Pitääkö tuon antaa yhtään vetäytyä ennen tarjoilua?