Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Joulun korein ‘juustokakku’

18.12.2017 by Mari

 

juustokakku kokonaisista juustoista, juustokakku, juustöpöytä, graham's late bottled vintage port

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Tällaista juustokakkua ei ihan joka päivä näekään. Mutta nimi on kyllä osuva. Kakku kun koostuu täysin juustosta ja on joulupöydän ehdoton kaunotar. Etten sanoisi aivan kuningatar.

Sain idean tähän juustokakkuun kaupassa haahuillessani. Etsin juustoja portviinin kera nautittavaksi ja laitoin ne kärryihin. Sattumalta päällekkäin. Näytti hyvältä.

Otin juustot kärryistä ja vaihdoin ne isompiin juustokiekkoihin, mallailin ja katselin. Juustomyyjäkin liittyi seuraan ja oikeat juustot löydettyäni hän totesi, että tämän idean niin kyllä varastan sinulta. Aivan upean näköinen kakku tuosta tulee. No niin tuli.

juustokakku kokonaisista juustoista, portviini ja juustot, joulun kaunein juustopöytä, vinkkejä juustopöytään

 

Juustokakku
2017-12-18 07:11:04
Tallenna resepti
Tulosta
Ainesosat
  1. 1 kiekko vuohenjuustoa
  2. 1 kiekko Tete de moine -juustoa
  3. 1 kiekko Stilltonia
  4. 5-6 pientä viikunaa
  5. 3 terttua mustia ja vihreitä viinirypäleitä
  6. muutamia rosmariinin oksia
  7. 2 dl saksanpähkinöitä
  8. Tarjoiluun portviiniä, päärynähilloa ja suolakeksejä.
Valmistusohjeet
  1. Trimmaa ensin juustojen pohjat suoriksi, jotta kakku ei keiku. Kokoa juustot kakuksi kauniille alustalle. Leikkaa viikunoita lohkoiksi ja irrottele pestyistä viinirypäletertuista pieniä nippuja. Koristele juusto väreihin sopivalla nauhalla, hedelmillä ja laita myös tarjoiluvadille koristeeksi hedelmiä ja pähkinöitä. Kata pöytään portviini, pieniä suolakeksejä sekä päärynähilloa juuston kera nautittavaksi.
Vinkit
  1. Tarjoile kakku hyvin viilennetyn Graham's Port Late Botteled Vintage Port-viinin kera.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
juustokakku kokonaisista juustoista

Itseoikeutettu seuralainen tälle joulun koreimmalle juustoakkulle on tumma, makea ja mehukas vintage port, kuten tämä Graham’s Late Botteled Vintage Port . Tiukkahomeinen Stiliton nautitaan perinteisesti juuston makea lempeyttävän portviinin ja saksanpähkinöiden kera ja muillekin juustoille makea port istuu mainiosti. 

Edelleen muistutan tässä – taannoisen viisastavan Porton matkan jälkeen- että älä anna portviinipullon odotella juustohetkeä pöydännurkalla kynttilöiden lämmössä. Portviini on parhaimmillaan, kun se nautitaan jääkaappiviileänä, niin että lasikin saa huurtua. Siinä se sitten juodessa hieman lämpenee, mutta lähtötilanne ei saa olla taskulämmin juoma.

Kokeile, voit yllättyä. Näin mulla kävi. Löysin portviineistä aivan uuden puolen, kun alkoholisuus ei viileästä juomasta nouse esiin yhtä voimallisesti ja viini on muutenkin tasapainossa. 

Mutta mitäs tykkäät, koreileeko teidänkin joulupöydässä juustot komeina, kakun muodossa?

Muita juustovinkkejä jouluksi:

Joulun maukkain herkkutarjotin
Briedippi
Sinihomejuustosalaatti
Baklavaleivokset eli valkohomejuustoa filotaikinakupissa 
Hunajapaahdetut parapähkinät ja vinkkejä hunajan ja juustojen yhdistämisestä

Lisää Jotain maukasta ?

Instagram / Facebook / Twitter 

Yhteistyössä Interbrandsin kanssa.

 

Filed Under: hedelmät ja marjat, Jälkiruoat, joulu, juustot, Korkattu, perjantaipullo, pientä hyvää, Punaviinit, Reseptit, viini Tagged With: graham's late bottled vintage port, joulun jälkiruoka, joulun kaunein juustokakku, juustokakku, juustokakku kokonaisista juustoista, juustopöytä, vinkkejä joulun juustopöytään

« Uusi vuosi, uudet kuvat – valokuvauskursseja ruokakuvaajille
Joulun alkupaloja – marjaisa porocarpaccio »

Comments

  1. Jael says

    18.12.2017 at 17.13

    Todellin kaunotar onkin tuo kakku:) Hyvää joulunalusviikkoa;)

    • Mari says

      19.12.2017 at 13.21

      Tuli kyllä sievä. Iloista joulunodotusta sinne!

  2. Satu, Hyvää ruokaa-blogi says

    19.12.2017 at 13.09

    Tehtiin tällainen kesällä yksiin häihin (olin siis töissä yhden miehen catering-yrityksessä, Lupo catering) ja päälle laitettiin vielä metallinen kyltti, jossa luki So cheesy 🙂
    Kaunis tuo sinunkin versiosi.

    http://Www.lily.fi/blogit/hyvaa-ruokaa

    • Mari says

      19.12.2017 at 13.20

      Ihana, so cheesy! Olis mahtavaa päästä häihin, jossa olisi tämä kakku!

  3. Sari says

    21.12.2017 at 15.59

    Upea on kakku. Ja hei, kiitos vinkistä. Testaanpa jääkaappikylmänä, ehkäpä juuri tällaisen kakun kera.

    • Mari says

      16.1.2018 at 16.39

      Kiitos, kiitos kehuista.

Trackbacks

  1. Joulun parhaat juustoherkut - Jotain maukasta sanoo:
    21.12.2017 16.30

    […] tämä kokonaisista juustoista valmistettu juustokakku on kyllä näyttävintä, mitä juustosta saa aikaan. Mutta tästä riittää kyllä muillekin kuin […]

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

Anyhow, the hole in the doughnut is at least digestible. H.L. Mencken

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta