Jotain maukasta

ruokablogi

  • Etusivu
  • Ruokafilosofiasta
  • Kuvauskurssit
  • Reseptit
  • Videot
  • Korkattu
  • Matkoilla
    • Viinimatkat
    • Alsace
    • Barcelona
    • Cadiz
    • Costa Brava
    • Egypti
    • Kööpenhamina
    • Madrid
    • Penedès
    • Pohjois-Espanja
    • Piemonte
    • Sisilia
    • Tukholman ravintolat
  • Yrityksille
    • Jotain maukasta

Friyay – korianterisimpukat !

10.11.2017 by Mari

 

gustave lorentz L'ami des Crustacés, simpukkaresepti, hellpo simpukkaresepti, pientä hyvää perjantaiksi, korianterisimpukat, viini simpukoille, paras simpukkaruoka, vongolesimpukat, hietasimpukat

En nyt äkkiseltään keksi parempaa simpukkaruokaa kuin nämä O’Gaveto-ravintolan ohjeen mukaan valmistetut korianterisimpukat. Ohjeen ja ohjeen, ei näihin varsinaisesti ohjetta tarvitse, vaan ainoastaan priimat raaka-aineet.

Lupailin Portugalissa syömieni simppelien, mutta sitäkin herkullisempien korianterisimpukoiden ohjetta. Ja mikäs sen parempi hetki jakaa tämä järjettömän maukas simpukka-ateria kuin perjantai.

Ja kyllä, luit oikein. Korianterisimpukat. Olin hämmästynyt, kuinka upeasti korianteri raikastaa simpukoiden makua, antaa kunnolla kärkeä. Aivan toisella tavalla kuin se iän ikuinen persilja. Tähän ateriaan tarvitset sydän- tai hietasimpukoita, sinisimpukat voit unohtaa.

gustave lorentz L'ami des Crustacés, simpukkaresepti, hellpo simpukkaresepti, pientä hyvää perjantaiksi, korianterisimpukat, viini simpukoille, paras simpukkaruoka, vongolesimpukat, hietasimpukat

Korianterisimpukat
2017-11-10 16:30:48
Tallenna resepti
Tulosta
Ainesosat
  1. 2 kg sydänsimpukoita tai hietasimpukoita
  2. 5-6 valkosipulinkynttä
  3. 2 1/2 dl hyvää oliiviöljyä (siis oikeasti laatukamaa)
  4. 1 ruukku korianteria
Valmistusohjeet
  1. Pese simpukat viileällä vedellä ja poista rikkinäiset. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne veitsen lappeella. Kuumenna isossa, kannellisessa kasarissa öljy, laita valkosipulinkynnet sekä simpukat tulikuumaan öljyyn ja aseta kansi päälle. Ravistele kasaria muutaman kerran, kunnes kaikki simpukat ovat auenneet.
  2. Silppua simpukoiden joukkoon iso ruukullinen tuoreita korianterinlehtiä ja tarjoa simpukat heti rapeakuorisen maalaisleivän kera.
Jotain maukasta https://www.jotainmaukasta.fi/
Nautin tätä simpukka-ateriaa – sydänsimpukoista valmistettuna – taannoisella Porton matkallani ihastuttavassa mereneläväravintolassa, O’Gavetossa. Alkuruoaksi tuli iso kulhollinen näitä simpukoita. Omistajaherra kävi kertomassa reseptin salaisuuden. Priimat raaka-aineet. Ruoassa ei todellakaan ole muuta kuin laadukkainta mahdollista oliiviöljyä, valkosipulia, juuri kalastettuja simpukoita ja lopuksi joukkoon silputtua tuoretta korianteria.

gustave lorentz L'ami des Crustacés, simpukkaresepti, hellpo simpukkaresepti, pientä hyvää perjantaiksi, korianterisimpukat, viini simpukoille, paras simpukkaruoka, vongolesimpukat, hietasimpukat

Kastike, joka simpukoista, valkosipulista ja oliiviöljystä muodostuu, on yksinkertaisesti jumalaisen hyvää. Sitä sitten imetään rapeakuorisella leivällä ja nautitaan kaikki viimeiseen pisaraan asti. Ah!

Juomasuositukseksi vinkkaan tämän mainion Gustave Lorentzin L’ami des Crustaces Pinot Blancin, äyriäisille ja mereneläville mainiosti istuvan viinin Ranskasta, Alsacen suunnalta.  Tämä teeman sopiva simpukkapullo on hauska kattaa pöytään, mikäli vieraiden kanssa näitä simpukoita nautiskelet.

Tämä simpukkasetti ja tämä viini sopivat juuri sellaisiin viikonlopun päiviin, kun haluat jotain takuuhyvää, mutta vähällä vaivalla. Look no further, tämä on se ruoka!

Eipä sitten muuta kuin jei, jei, Friyay!

Lisää Jotain maukasta ?

Instagram / Facebook / Twitter 

Filed Under: Alkupalat, snäksit ja lisukkeet, juomat, kala ja äyriäiset, Korkattu, matkoilla, pientä hyvää, Reseptit, Valkoviinit Tagged With: gustave lorentz L'ami des Crustacés, helppo simpukkaresepti, korianterisimpukat, pientä hyvää perjantaiksi, simpukkaresepti, viini simpukoille

« Porto – jotain aivan muuta
Kurpitsojen outolintu – spagettikurpitsan käsittely »

Trackbacks

  1. Friyay – korianterisimpukat ! | Mari Moilanen | Blogit | Iltalehti.fi sanoo:
    13.11.2017 12.35

    […] sitten muuta kuin jei, jei, Friyay! Lisää Jotain maukasta ? Instagram / Facebook / Twitter  https://www.jotainmaukasta.fi/2017/11/10/korianterisimpukat/ ja muita ruokaisia juttuja luettavissa Jotain maukasta -ruokablogissa. Kategoriat: Ei kategoriaa […]

Jotain Maukasta

Maistele ruokaentusiastin ja viininystävän whole food-maailmaa kuvina, arvosteluina ja resepteinä. Twistillä, mutta pingottamatta. Teksti, reseptit ja kuvat: © Mari Moilanen mari@jotainmaukasta.fi

mari moilanen
  • Näytä pages/Jotain-maukasta/286570568021674:n profiili Facebook palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Twitter palvelussa
  • Näytä Jotainmaukasta:n profiili Instagram palvelussa
  • Näytä jotainmaukasta:n profiili Pinterest palvelussa
  • Näytä UCr--SjxJzrpeA7_j50plOlw:n profiili YouTube palvelussa
pink lady highly commended, food photo award
pink lady food photographer of the year 2018, pink lady

Jotain vailla?

Viimeksi kokkasin

  • Kookosriisi on lisukkeiden lisuke
  • Kookospossu – iisiä aasialaista arkeen
  • Ruoka- ja juomatrendit 2021
  • Pasta puttanesca uunissa – aivan paras arkipasta
  • Dumle pot de crème – varsinainen namupala

Reseptit

Kännykkäkuvauskurssit 2021

ruokakuvia kännykällä, ruokakuvauskurssi 2019

Apropoo

An onion can make people cry, but there has never been a vegetable invented to make them laugh. Wi Will Rogers

Mitä kaikkea?

aamiainen brunssi gluteeniton leivonta grillaus grilliruokaa hirvireseptejä hortoilu jotain maukasta joulu joulun jälkiruoka jälkiruoka jouluksi kalaneuvos kalareseptejä kaupallinen yhteistyö kesäruokaa kesäsalaatti kurpitsa kurpitsareseptejä kurpitsaruokia lisuke riistalle omenajälkiruoka parsa parsareseptejä perjantaipullo pressimatka pääsiäinen pääsiäisherkkuja ravintolaelämyksiä riistaruokia ruoka ruoka- ja viiniblogi ruokablogi ruokakuvaus ruokakuvauskurssi ruokakuvausworkshop ruokalahjat samppanja sisältöyhteistyö sitä parempi soppa uusi vuosi vappu viiniarvostelu villiyrtit yhteistyö äitienpäiväkakku

Klikkaa portfoliooni

mari moilanen portfolio, mari moilanen photography, food photography

Copyright © Jotain Maukasta