Varsiselleripesto on älyttömän hyvä pesto, vaikkakin varsiselleriä varsin herkästi inhotaan. Ainakin siltä tuntuu, että enemmistö nyrpistää nenänsä tälle omalle suosikkiherkulleni.
Mä rouskin menemään vaikka sellaisenaan. Sehän on raikasta! Poistaa nesteitä. On terveellistä. Ja maistuukin ihan kivalle.
Taannoisella Italian matkallani, Cá Del Vènt-tilakäynnin jälkeen suuntasimme lounaalle ylös vuorille Trattoria la Madiaan Brioneen. Yksi elämäni herkullisimmista lounausta nautitiin juuri tässä kyseisessä ravintolassa.
Ja La Madian selleripestossa pyöritellyt gnocchit veivät kielen. Järjettömän maukasta. Tekaisinpa kotikutoisen version. Lähestulkoon yhtä herkullista. Testaa, testaa! Veikkaanpa, että sellerinvihaajakin tyjästyy. Varsisellerin maku nimittäin lempeytyy melkoisesti näin varsiselleripestona.
- 2 dl sellerin lehtiä ja varsipaloja
- 1/2 dl silputtua ruohosipulia
- 1/2 valkosipulinkynsi
- 3/4 dl hyvää oliiviöljyä
- 1/2 tl ruususuolaa
- 50 g parmesania
- 1 dl kuorellisia manteleita
- Lisäksi täysjyväpastaa, esim. Urtekramin speltti-täysjyväkierrepastaa
- Paahda manteleita kuumalla, öljyttömällä pannulla hetki niin, että ne alkavat tuoksua aromikkaasti. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja karkeaksi pestoksi. Silppua vielä muutama manteli rouheaksi muruksi. Keitä täysjyväpasta kypsäksi, sekoita pesto pastan joukkoon ja annostele pasta lautasille. Koristele mantelirouheella ja varsisellerin lehdillä.
- Älyttömän hyvää, jopa sellerin vihaaja tykkää. Tein nimittäin salaisen testin..
Lukaise vaikkapa täältä Isyyspakkauksen-blogista huimaa hehkutusta ruokakuvauksen iloista ja tsekkaa Beach House Kitchenistä lisätunnelmia workshopista! Itsekin jaan vähän tunnelmia tapahtumasta, jahka tästä rutistuksesta toivun.
Nyt sauna päälle ja järveen! Onhan tuolla ulkona tuo kesä, +10 astetta..