Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta on kekseliäs herkku. Jokainen katalonian kävijä tietää, että tätä kannattaa tilata. Pan abm tomaquet tai pan con tomate. Leipää tomaatilla. Siinä se!
Olen yhtä yksinkertainen kuin tämä tomaatilla hierottu tapasleipänen. Ruokanautinnoissani nimittäin. Liputan helppojen, mutta sitäkin maukkaampien herkkujen puolesta. Ei sen aina tarvitse olla niin monimutkaista. Yksinkertainen ja hyvä. Sehän se vasta nerokasta on.
- eilisen päivän vaaleaa leipää
- lihaisa tomaatti
- 1-2 valkosipulinkynttä
- hyvää oliiviöljyä
- sormisuolaa
- mustapippuria
- Leikkaa leipä ohuiksi siivuiksi ja paahda niihin rapea pinta grillssä. Hiero leivän pintaa valkosipulinkynnellä. Halkaise tomaatti ja hiero tomaatin lihaa leivän pintaan niin, että se punastuu. Ripota päälle suolaa, rouhi päälle mustapippuria ja pirskota päälle runsaasti hyvää oliiviöljyä. Nauti heti grilliruokien kera.
- Aivan järkkyhyvää tästä saat, kun laitan leivän päälle Iberico-possun ilmakuivattua lihaa..
Hävikistä herkuksi, kuten sitä tupataan sanomaan..!
P.S Edelleenkään en ole jaksanut kaivaa digikameraa laukun uumenista. Kännykkä laulaa lomalla.
Tsekkaa kesän maukkaimmat reseptit Jotain maukasta IG-tililtä.
Peggy says
Monesti ne yksinkertaiset maut ovat juuri sitä parasta. Ihana reseptissä oleva sana ”että se punastuu” 🙂
Mari says
Punastuupa hyvinkin <3
Hanna / Hannan soppa says
Ihan mahtavat kuvat! Kyllä kännykällä saa mahtavaa jälkeä aikaan 🙂
Mari says
Mä niin vannon kännykän nimeen. etenkin lomalla, koska haluan lomailla digikamerasta, tärkeimmästä työvälineestäni 🙂
piapas says
Haa! Näitä on syöty viimeksi Andorrassa, paikallisen ravintolan katalonialaisessa illassa. Herkkua!
Mari says
Superherkkua!
kuitetekee says
Ihan mahtava leipä tuossa ekassa kuvassa! Nää voi olla kiva tarjottava myös grilli ruuan kaverina.
Mari says
Just näin. Sopii grillaillessa vaikka siinä ruokaa odotellessa tai sitten ruoan kanssa.
Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogi says
Yksinkertainen ja hyvä – oon tismalleen samaa mieltä, että se on kaikkein paras kombo! Kun aineksia on vähän, niiden laatu täytyy olla ihan priimaa. Ja leipä tomaatilla on just semmonen herkku, jossa raaka-aineet ratkaisee <3
Mari says
Juuri näin!
Polkkapossu says
Pakko myöntää, että idea on mahtava kaikessa yksinkertaisuudessaan. Kun on tottunut orjallisesti ja vanhojen käytäntöjen mukaan hieromaan bruschettaansa valkosipulilla, kaikki muu on jäänyt miettimättä. Miksei sitä hemmetin leipää voisi hieroa tomaatillakin tai ihan millä vaan vihanneksella?!
Mari says
Sanopa muuta. Meillä on tapana jumittaa kiinni ’perinteisissä tavoissa’. mun teemana koko blogissa on twisti ja monesti kysytään, että miksi näin, miksei perinteisellä tavalla. No siksi kun en halua 🙂