Olen aina rakastanut chocolate chip cookieita. Niitä sormet rasvaavia, kookkaita keksejä. Mitä sitkeämpi ja kosteampi keksi, sitä parempi. Ja sitten näin, että cookien voi tehdä pannulla. Suklaacookie pannulla! No arvatkaas vain, kuinka sitkeä, mehevä ja kostea tästä jättikeksistä tulekaan. Voisin tirauttaa onnesta!
Olen tässä ruokaisa urani aikana tullut siihen tulokseen, että itse nautin aikalailla sellaisista perusasioista ruoissa. Fine dining, tähtiravintolat ja mätsätyt viiniparin innostivat aikoinaan, mutta nyt saan suurimman tyydytyksen, kun nautin yksinkertaista, mutta hyvää ruokaa. Tämä suklaacookie pannulla istuu tähän ideologiaan kuin nenu päähän.
- 4 rkl (n. 60 g) voita
- 1 1/4 dl ruokosokeria
- 3/4 dl kookossokeria
- 1 muna
- 2,5 dl spelttivehnäjauhoja
- 1 tl aitoa vaniljaa jauheena
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl suklaahippuja tai rouhittua suklaata
- Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna ja jauhot, johon olet sekoittanut mausteet. Kääntele lopuksi joukkoon rouhittu suklaa. Levitä taikina voidellulle valurautapannulle ja paista 180 asteessa n. 20 minuuttia.
Kekseistä ikisuosikkinani on pysynyt tämä kekseliäs, jotten sanoisi suorastaa nerokas suklaata uhkuva, rasvainen keksi. Onhan tässä suklaacookiessa pannulla kaikki, mitä päiväkahvinsa kylkeen kaipaa..
Seuraa @Jotainmaukasta -intagramtiliä ja nappaa tuoreimmat reseptit, parhaimmat viini- ja matkavinkit heti tuoreeltaan.
Westend Mum says
Ihan parasta herkkua! Mistä syystä nimenomaan tuo spelttivehnäjauho, verrattuna jos käyttää tavallista? http://westendmum.fi
Mari says
Niin on! Lupaan, että kun kerran kokeilet spelttivehnäjauhoja tavallisten vehnäjauhojen sijaan, jäät koukkuun. Spelttivehnäjauho on selkeästi maukkaampaa, siinä on sellainen pehmeä pähkinäinen maku. Eikä turvota samalla tavalla kuin valkoinen vehnäjauho, jonka itse olen tästä syystä jättänyt kokonaan ruokavaliostani.
kuitetekee says
Mä olen ruokaharrastuksessani vielä siinä fine dining vaiheessa, mutta onneksi se ei estä mua nauttimasta tälläisistä herkuista! Ihanan näköistä.
Mari says
Molempi parempi ?
Annaleen/ Pata porisee says
Oi mikä herkku! Tällainen suklaaunelma maistuisi juuri nyt!
Mari says
On ihanaa!
Jemnana says
Voiko tämän tehdä myös muulle vuoalle kun valurautapannulle?
Mari says
Voi mainiosti. Mikä tahansa uuninkestävä vuoka käy.
Johanna / hellan ja viinilasin välissä says
Maistuisi minullekin. Suklaajälkkärit on ihania kun ne ei ole liian äklöjä 🙂
Mari says
Suklaiset jälkkärit on parhaita <3
Kulinaari says
Aivan mielettömän upean rustiikki kokonaisuus! Varmasti herkullista.
Mari says
No kyllä!
Heidi K. says
Vautsi, ihana idea ja herkullisen näköinen jälkkäri kaiken kaikkiaan. Nam!
Mari says
Kiitos!